hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Dakika! Gözler Merkez Bankası'na çevrildi | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası 22 Ekim'de bir kez daha Para Politikası Kurulu'nu toplayacak. Son toplantıda merkez, 3 aylık aranın ardından sabit tuttuğu politika faizini 200 baz puan artırmıştı. Şimdi banka ne karar verecek, bu merak konusu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. 22 Ekim'de Para Politikası Kurulu toplanacak. Banka bir daha faiz artışına gider mi, bu merak konusu. Kurul toplantının ardından saat 14.00'te kararını açıklayacak. Ama sadece faiz kararını açıklamayacak. Ekonominin seyrine ilişkin de mesajlar verecek.

    SON TOPLANTIDA 200 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI GELMİŞTİ

    Merkez Bankası son Para Politikası Kurulu toplantısında, 3 aylık aranın ardından sabit tuttuğu politika faizini 200 baz puan artırdı. Ve böylelikle politika faizi yüzde 8,25'ten 10,25'e yükseltildi. 

    Kararın gerekçesinde enflasyonun beklenenden yüksek bir seyir izlediği işaret edilmişti. Önce güçlü kredi ivmesiyle ekonomideki hızlı toparlanmaya dikkat çekildi. Ve finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler neticesinde ''enflasyonun öngörülenden daha yüksek bir seyir izlediği'' vurgulandı. Ve ''Parasal duruş ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak, enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir" vurgusu yapılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow