hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son enflasyon rakamları ne söylüyor?

    Haziran enflasyonuyla birlikte yılın ilk yarısının enflasyon oranı da belirlenmiş oldu. Türkiye'de Haziran ayında TUFE aylık %1,94 (Beklenti %1,42), yıllık %17,53 (Beklenti %16,92) oldu. Prof. Dr. Sefer Şener enflasyon verilerini CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın ilk altı ayında yüzde 8,45'lik enflasyonla birlikte, memur, sözleşmeli çalışan ve emeklilerin yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranları netleşti. Memurlar ve memur emeklileri  temmuz ayında maaşlarına yüzde 3'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. 

    Prof. Dr. Sefer Şener enflasyon rakamlarını şu sözlerle değerlendi:

    Emeklilerimizim sözleşmeden hakkettikleri yüzde 3'lük bir oran var. Bu oranın üzerine enflasyon rakamı ekleniyor. Hatırlarsanız 5 aylık enflasyon 6,39 civarıydı. 1,94'de buradan geldi. Bizim beklentimiz 7,60-7,70'ler civarında zammın gelebilme ihtimali. Haziran ayı enflasyon rakamının zam beklentisi olan kesiminin alacağı zammın daha yüksek değerlendirmesini beraberinde getirecek.

    Bundan sonraki süreçte bu rakamları değerlendirdiğimizde enflasyon hem Merkez Bankası'nın beklentisinin üzerinde çıkmış oldu. Hem de piyasanın beklentisinin üzerinde çıktı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow