hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tamamı bittiğinde kapasitesi ne kadar olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul'un yeni havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olmaya aday. 90 milyon yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşabilecek. Peki İstanbul'un havalimanları bugüne kadar yılda kaç yolcu taşıdı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'un yeni havalimanının yolcu kapasitesi, Atatürk ve Sabiha gökçen havalimanlarını toplamından daha fazla olacak. İlk etapta kapasite yılda 90 milyon yolcu. Uzun vadede bu rakam önce 150 milyon ve ardından 200 milyon yolcuya kadar genişleyecek. Atatürk Havalimanı'nın yolcu kapasitesi ek inşaatların tamamlanmasıyla 80 milyona ulaşmıştı. 25 milyon yolcu kapasitesi ile başlayan Sabiha Gökçen Havalimanı da 41 milyon yolcuyu karşılayacak kapasiteye çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmecileri bir sonraki aşamada kapasiteyi 63 milyon yolcuya genişletmeyi hedefliyor.

    Kargo ve ticari uçaklar için de merkez olacak

    Bu yılın ilk dokuz ayında iki havalimanının toplam yolcu sayısı ise 78 milyon. Atatürk Havalimanı'nı ilk dokuz ayda 52 milyon yolcu kullandı. 2016'da 60 milyon yolculuk rakam 2017'de 64 milyona yükselmişti. Sabiha Ggökçen Havalimanı'nda ise yılın ilk dokuz ayındaki yolcu sayısı 26 milyon kişi. 2016'da 29 milyon olan yolcu sayısının 2017'de 31 milyon yolcuya ulaştığı görülüyor. Tüm etapları tamamlandığında dünyanın en büyüğü ünvanını alacak yeni havalimanının transfer yolcu trafiğinden de önemli pay alması bekleniyor. Yeni havalimanı kargo uçakları ve ticari uçakların da sıkça kullandığı bir merkez olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow