hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çanakkale Köprüsü'nün 1 yıl erken açılacağını duyurdu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Gelibolu'da Karne Dağıtım Töreni ile "1915 Çanakkale Köprüsü Kule Keson Temellerinin Yüzdürülmesi Töreni"ne katıldı. Törende konuşma yapan Binali Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün planlanandan 1 yıl önce, 18 Mart 2022 yılında açılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Avrupa yakasındaki ayağının temelini oluşturacak kesonun yüzdürülerek kuru havuzdan ıslak havuza geçişi için düzenlenen törene katıldı. 

    TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Dünyaya, dosta, düşmana mesaj veriyoruz. 'Öldük bittik', kıyamet senaryosu yazanlara inat Türkiye, gururla, güvenle nasıl bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu herkese gösteriyor." dedi.

    Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Keson Temellerinin Yüzdürülmesi Töreni'nde yaptığı konuşmada, köprünün Cumhuriyet'in 100. yılına, 2023 yılına planlandığını ancak projenin 18 Mart 2022'de tamamlanacağını belirtti.

    "İstanbul'u aziz milletimizin başkenti yapan Fatih'in gemileri karadan bir gecede Haliç'e indirdiği gibi buradan da biz o tarihi köprünün temelini karadan denize alıyor ve hazırlanan yerlere birkaç ay sonra yerleştiriyoruz." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Böylece, dünyaya, dosta, düşmana mesaj veriyoruz. 'Öldük bittik', kıyamet senaryosu yazanlara inat Türkiye, gururla, güvenle nasıl bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu herkese gösteriyor. Köprü yaklaşık 20 milyar lira. Bu köprünün bedeli, dünyada birçok ülkenin yıllık gelirinden daha fazla. Türkiye nereden nereye geldi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika... TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çanakkale Köprüsünün 1 yıl erken açılacağını duyurdu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow