hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek ihalede en büyük sığır ithalatı yapılacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye 100 bin baş sığır ithal edecek. Yıl sonuna kadar sıfır gümrüklü toplam 400 bin besilik sığır ithalatına izin veren Bakanlar Kurulu kararının ilk uygulaması için ihale açıldı. 100 bin sığır için açılan ihale tek kalemde en büyük sığır ithalatı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Et ve Süt Kurumu 100 bin baş besilik sığır ithalatı için ihale açtı. Böylece kurum tek ihalede en büyük ithalat rekorunu kıracak.

    Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, yüz bin baş sığırın yarısı Avrupa Birliği ülkelerinden, kalan 50 bini ise Güney Amerika'dan ithal edilecek.

    İhale yapıldıktan sonra Güney Amerika ülkelerinden deniz yoluyla sığır getirmek için ithalatçılara 65 günlük süre tanınacak. Güney Amerika'dan gelecek sığırlar Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Mersin, Trabzon ve Samsun limanlarına indirilecek.

    Avrupa Birliği'nden gelecek 50 bin sığır için ise 50 günlük ithalat süresi tanındı. Avrupa ithalatında diğer limanlara ilave olarak Edirne Kapıkule Gümrüğü de kullanılacak.

    İhaleye alım apılacak ülkelerin yetkili makamlardan belgeli tüm gerçek veya tüzel üreticileri teklif verebilecek. Et ve Süt Kurumu ihale şartnamesinde besilik sığırların Angus, Hereford, Brangus, Limuzin ve Şarole ırklarından olması şartı aranıyor. Besilik sığırların 12 aylıktan küçük, 160-300 kilo arasında olması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow