hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. TOKİ, 50 bin konutluk yeni projenin startını verdi. Detayları da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı. 240 aylık vadeyle kira öder gibi ödeme yapılabilecek. Peki, ödeme şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Cansel Kiraz ve kameraman Ahmet Akpolat'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    50 bin konut için başvurular başlıyor. Talepler, 19 Nisan'a kadar sürecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum detayları açıkladı, "240 aylık vadeyle kira öder gibi ödeme yapılabilecek" dedi.

    Peşinatlar yüzde 10 ile başlayacak. Yüzde 12, yüzde 15 peşinatlar olacak. Konut fiyatları 240 aya kadar vadelendirilebilecek. 2+1 konutlar için taksitler 388 liradan başlayacak. Her ilde konuma göre değişiklik gösterecek. Konutlar 4- 5 katı geçmeyecek. 50 bin konutun 6 bin 300 tanesi İstanbul'da, 2 bin 934 tanesi Ankara'da, 2 bin 500 tanesi İzmir'de, 2 bin 200 tanesi ise Adana'da yapılacak. Şehit ailelerine, gazilere ve emeklilere yönelik kontenjan olacak.

    Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla yapılacak. Emekliler için emekli olduklarına dair hak sahipliği belgesi, engelliler için engelli olduklarına dair rapor, kimlik belgesi gibi belgeler istenecek.

    2+1 konutlar için başvuruda en fazla 4 bin 500 lira gelir kabul edilecek. İstanbul için ise 4 bin 800 lira olabilecek. Başvuru sahiplerinin en az 1 yıl aynı il içinde ikamet ediyor olması şart. Gerekli evraklar ve başvuru şartları TOKİ’nin resmi internet sitesinden de öğrenilebilecek. Başvuru talepleri 19 Nisan'a kadar sürecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow