hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK'ten internet ve alışveriş araştırması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'de her 10 evden 8'inde internet var. İnternet kullanımıyla birlikte internetten yapılan alışverişler de artıyor. Araştırmayı Türkiye İstatistik Kurumu yaptı. Buna göre erkekler sanal ortamda daha çok alışveriş yapıyor. En çok giyim ve spor malzemesi alınıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de internet kullanımı da internetten alışveriş alışkanlığı da artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2018 itibariyle Türkiye'de internet kullanan bireylerin oranı yüzde 72,9 oldu. Araştırmaya göre her 10 evden 8'i internete erişebiliyor.

    İnternette alışveriş yapmaya da günden güne daha çok ısınıyoruz. TÜİK araştırmasına göre internet üzerinden alışveriş yapma oranı neredeyse yüzde 30 oldu. Online alışverişleri erkeklerin daha çok tercih ettiği görülüyor. Erkeklerde online alışveriş oranı yüzde 33,6 olurken kadınlarda bu oran yüzde 25 oldu.

    Peki internette en çok ne satın aldık? Listenin başında yüzde 65,2'lik payla giyim ve spor malzemesi yer alıyor. Onu yüzde 31,9 ile seyahat bileti ve araç kiralama yüzde 26,8 ile ev eşyası ve yüzde 22,1 ile gıda izliyor. e-Devlet uygulamalarının kullanımı da hızla artıyor. 2018 itibariyle her 2 kişiden 1'i e-Devlet hizmetlerinden faydalandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow