hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turist sayısı azalıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rus uçağının düşürülmesi sonrasında yaşanan gerginlik yaptırımlara kadar uzandı. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası turizmi de kapsayan yaptırımlar devreye girdi. Aralık itibariyle Rus turist sayısında düşüş hızlandı. 2015'te hem petrol krizi hem uçak krizi Rusya'dan turist sayısını etkiledi. Avrupalı ve Asyalı turist de güvenlik endişeleri nedeniyle azaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'ye gelen toplam yabancı ziyaretçi sayısı 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 1.61 azalışla 36.24 milyon kişiye geriledi.

    Bakanlık verilerine göre Aralık ayında Türkiye'ye gelen toplam yabancı ziyaretçi sayısı ise yüzde 7.29 düşüşle 1.46 milyon kişiye geriledi.

    Buna göre, Aralık'ta Rusya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 46.87 düşüşle 25 bin 485 kişiye indi. Rusya'dan gelen turist sayısı yılın tamamında da yüzde 18.53 düşüşle 4 milyonun altına inerek, 3 milyon 649 bin kişiye düştü.
    30 soruda kıdem tazminatı ile ilgili merak edilen her şey
    Buna karşılık, Türkiye'ye en çok turist yollayan Almanya'dan gelen ziyaretçiler 2014 yılına göre yüzde 6.3 artışla 5 milyon 581 bine yükseldi. İngiltere'den gelen ziyaretçiler ise yüzde 3.9 düşüşle 2 milyon 512 bin kişiye geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow