hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmcilerin işgal bedeli ödemeleri ertelenecek

    AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunduğu sigortacılık ile diğer bazı alanlara ilişkin kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifine önerge ile iki ekleme yapılacak. Hazine arazisi üzerine kurulu olan tüm turistik tesislerin işgal bedeli ödemesi ertelenecek. Ayrıca siyasi partilerin her yıl AYM'ye verdiği hesap cetvellerinde bundan sonra bin 500 liranın üstündeki giderler yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK PARTİ'DEN YENİ DÜZENLEME

    AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunduğu sigortacılık ile diğer bazı alanlara ilişkin kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifine önerge ile iki ekleme yapılacak. İlki pandemi nedeniyle beklenen turist kapasitesini sağlayamayan turizm sektörüne yönelik. Daha önce hazine arazileri üzerine kurulu turizm tesislerinin devlete yaptıkları ecrimisil ödemeleri 1 yıl süre ile ertelenmişti. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle bu süre 1 yıl daha uzatılacak. 1 Ocak 2021 tarihi ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki dönemde hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımından dolayı aynı dönemde tahsil edilmesi gereken ecrimisil, yani işgal bedellerinin ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelenecek. Bu uygulamadan kamu arazileri üzerinde yer alan otel, tatil köyü, günübirlik tesis ve golf tesis gibi turistik işletmeleri ile marina ve kruvaziyer limanı gibi deniz turizmi tesisleri de yararlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PARTİ MAL VARLIKLARINA DÜZENLEME

    Bir başka önergeyle de tüm partilerin mutabık kaldığı bir düzenleme yapılacak. Siyasi Partiler Yasası'na göre, partilerin mali denetimleri Anayasa Mahkemesi tarafından yapılıyor. 100 liranın üstünde alınan tüm eşya, taşınmaz olarak partilerin mal varlıkları arasına kaydediliyor.
    Bu durumda değişikliğe gidilecek.

    100 DEĞİL 1500 LİRA ÜSTÜ ALIMLAR AYM'YE BİLDİRİLECEK

    Çay bardağı, kahve fincanı gibi alımlarda da 100 liranın üstünde olduğu için taşınmaz mal sayılıyor. Partiler, AYM'ye bin 500 liranın üzerindeki harcamaları bildirmek zorunda olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow