hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ürününü korumak için ilave gümrük vergisi arttı

    Dünya genelinde yaşanılan koronavirüs nedeniyle yurt dışı pazarlardaki talep düşüklüğüne bağlı olarak oluşan arz fazlası ile birlikte düşük fiyatlı ithalat baskısı da oluştu. Bunun için Ticaret Bakanlığı yerli ürünlerini korumak için yeni adımlar attı. Bazı ürünlerde ilave gümrük vergileri yükseltildi. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs sürecine ilişkin Ticaret Bakanlığı attığı adımlara bir yenisini ekledi. Bazı ürünlerde ilave gümrük vergileri yükseltildi. Amaç dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle yurt dışı pazarlardaki talep düşüklüğüne bağlı olarak oluşan arz fazlasıyla birlikte düşük fiyatlı ithalat baskısına karşı Türk ürünlerini korumak. Buna göre tekstil, konfeksiyon, deriden eşya ve ayakkabı sektöründeki ürünlerde uygulanan ilave gümrük vergilerinin 30 Eylül'e kadar, kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltilip, yüzde 8 - yüzde 35 oranlarında uygulanması kararlaştırıldı.

    Ülkeler ihracat yapabilmek için ihraç birim fiyatlarını düşürmekte, yerli sanayiler ise düşük birim fiyatlı ithalat tehdidi ile karşı karşıya kalmakta. Bu çerçevede, Türkiye'de yerli sanayiyi artan ithalat baskısına karşı korunması amacıyla kimyasallar, plastik, kağıt, taklit mücevherci eşyası, camdan mamul eşya, demir çelik ürünleri, elektrik ve elektronik eşya, makine, taşıtlar, mobilya, aydınlatma ürünleri, el aletleri, gözlükler, mutfak/sofra eşyası ile bazı muhtelif ürün gruplarında uygulanmakta olan ilave gümrük vergisi oranları de 30 Eylül'e kadar kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltildi. Ve yüzde 2.3 - yüzde 45 oranlarında uygulanmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow