hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye" markası için yeni strateji

    Türkiye markası, Türk ürünleri daha çok bilinsin, kullanılsın diye yeni bir strateji devreye girdi. Ticaret Bakanlığı bunun için 18 hedef ülke belirledi. O uzak ülkelere yönelik olarak desteklenecek milli, bireysel ve sanal fuar sayısı artırılacak. "Made in Türkiye" markası öne çıkarılacak. Peki, hangi ülkeler hedef pazar? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE MARKASI YAYGINLAŞACAK

    Amaç, Türk ürünlerini en uzak noktalara ulaştırmak. Türkiye markasını geniş coğrafyalara yaymak.

    2 BİN 500 KM'DEN UZAK ÜLKELERE YENİ STRATEJİ

    Bunun için Ticaret Bakanlığı uzak ülkeler stratejisini devreye aldı. Hedef pazar 2.500 km'den uzak mesafede bulunan, dünyada ithalatı 60 milyar dolar'ın üzerinde olan ve Türkiye'nin ithalatından alınan payın yüzde 1'in altında olduğu 18 ülke.

    HANGİ ÜLKELER HEDEF PAZAR OLARAK SEÇİLDİ?

    O hedef ülkeler ABD, Kanada, Meksika, Brezilya ve Şili. Asya kıtasından Çin, Japonya, Güney Kore, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Vietnam.. Afrika'dan da Güney Afrika ile Nijerya ve Okyanusya'dan ise Avustralya.

    Dünya ekonomisinde yüzde 64 paya sahip olan bu ülkeler, dünya mal ithalatının yüzde 47'sini ve dünya hizmet ithalatının ise yüzde 35,6'sını gerçekleştiriyor. "Bu büyüklükleriyle tespit edilen ülkeler, Türkiye'nin ticaretinin kazan-kazan ilkesi temelinde geliştirilmesi için önemli bir potansiyel sunuyor'' yorumu yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHRACAT DESTEKLERİ 25 PUAN ARTIRILACAK

    Peki, nasıl adımlar atılacak? Uzak ülkelere yönelik olarak desteklenecek milli, bireysel ve sanal fuar sayısı artırılacak. "Made in Türkiye" markası öne çıkarılacak 18 ülke için mevcut ihracat destekleri 25 puan arttırılacak. KOBİ'lerin uzak ülkelerdeki tedarik zincirlerine entegrasyonu konusunda çalışma grupları kurulacak ve niş sektörlerde tasarım odaklı pazarlama stratejisi kurgulanacak. Çok kanallı markaların, ilgili ülkedeki zincir mağazalar, e-ticaret pazar yerlerinde ve en yaygın tüketim kanallarında eş zamanlı yapılanmasına yönelik destek mekanizmaları hayata geçirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow