hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ne kadar büyüyecek? Dünya Bankası'ndan açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 4,5'ten yüzde 5'e çıkardı. Türk ekonomisiyle ilgili bir rapor da Uluslararası Finans Enstitüsü'nden geldi. Enstitüye göre Türk lirasının dolar karşısındaki adil değeri 7.50.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine yönelik öngörülerini yeniledi. Avrupa ve Orta Asya Bölgesi ekonomilerine ilişkin tahminlerin güncelleyen banka, Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 4,5'ten yüzde 5'e çıkardı. Bankaya göre büyüme tahminlerinin yukarıya çekilmesinde Türkiye'nin beklenenden güçlü bir şekilde toparlanması rol oynadı.

    Türkiye ekonomisinin büyüme performansına ilişkin 2022 yılı tahmini ise yüzde 5'ten yüzde 4,5'e çekildi. Türkiye ekonomisinin 2023'te de yüzde 4,5 büyüyeceği öngörüldü.

    Türk ekonomisiyle ilgili uluslararası finans enstitüsünden de açıklama var. Enstitü, yayımladığı araştırma raporunda Türk lirasının adil değer tahmininde bir değişikliğe gitmedi. Rapora göre Türk lirasının dolar karşısındaki adil değeri 7.50. Enstitü Amerikan hazine tahvili faizinin gelişen piyasaların genelinde bir satış dalgası yaratma riskinin daha az olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow