hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ücretsiz doğal gazda hatalı faturaya iptal

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında 24 Nisan'dan sonra hatalı olarak kesilen faturalar iptal edilecek. Pek çok fatura da kesim tarihi güncellenerek abonelere yeniden gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 ay boyunca konutlarda ücretsiz doğalgaz verilecek. Hatalı kesilen faturalar ise iptal edilecek.

    Bir aylık ücretsiz indirimli doğal gaz ile ilgili düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 arasındaki faturaları devlet bütçesinden karşılanacak. Doğal gazın ücretsiz olduğu 1 aylık süreçte de vatandaşlara fatura gidecek. "Ödenmesi gereken" kısmında ise "sıfır" yazacak.

    Ancak bazı faturalar hatalı olarak kesildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, 24 Nisan'dan sonra hatalı olarak kesilen faturaların iptal edilmesine karar verildi. Pek çok fatura da kesim tarihi güncellenerek abonelere yeniden gönderildi.

    Değiştirilen faturaların ilk okuma tarihi sabit tutulurken, son okuma tarihleri uzatılarak, ücretsiz gaz düzenlemesine girmesi sağlandı. Bu abonelerin 24 Nisan öncesi tüketimleri de ücretsiz olarak kabul edildi. Önceki faturaları ise sistemden düşüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir aylık ücretsiz doğal gaz ile 40 milyar lira abonelerin cebinde kalacağı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow