hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üretim ve yatırımın yeni merkezi

    Türkiye üretim ve yatırımın yeni merkez üssü oluyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch raporuna göre; tedarik zinciri değişiminden en çok kazanç sağlayacak ülke Türkiye olarak görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salgınla taşımacılık maliyetleri katlandı. Pek çok yabancı şirket yatırım için Türkiye'yi tercih etti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in son analizlerine göre Türkiye, Avrupa'da tedarik zincirlerindeki değişimden en fazla kazanç elde edecek ülke konumunda. Türkiye'yi Çekya, Polonya ve Romanya izliyor.

    ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, "Biz sektör olarak geçen yıl 4 buçuk milyar dolar ihracat gerçekleştirdik ve 3 buçuk milyar doların üzerinde de dış ticaret fazlası verdik. Bu yıl bu rakama 9 ayda ulaştığımızı görüyoruz. Biz satışlarımızın yüzde 52'sini geçen yıl AB ülkelerine gerçekleştirdik. Burada Avrupa'dan bir konteyneri Çin'den getirdikleri zaman 15-20 bin dolarlar seviyesinde. Oysa ülkemizden buraya sevkiyat yaptığımızda bu rakamlar 2 bin euro'lar seviyesinde. Bu yıl AB'ye çok daha fazla ihracat gerçekleştireceğimizi planlıyoruz ve düşünüyorum" dedi.

    Türkiye, pek çok yabancı uluslararası şirket için cazip yatırım ve üretim merkezi haline dönüşüyor. Mobilya üreticisi Turgay Terzi de "Hem coğrafi konum olarak hem de süreçlerimizin çok daha hızlı olması bizi tercih etmelerine sebep oluyor" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow