hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatandaşlık yatırımı arttırır mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    2 milyon Dolar yatırım ya da 3 milyon Dolar mevduat tutana vatandaşlık hakkı verilecek. Peki bu karar yabancı ilgisini arttırır mı? "Türkiye'nin pazar avantajlarından yararlanmak isteyenler için fırsat" diyen de var, "Yatırım için önce güven gerekli" diyen de.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 milyon Dolarlık yatırım yapan ya da en az 100 kişiye istihdam sağlayana Türk vatandaşlığı verilecek. Peki bu adım yabancı yatırımları nasıl etkiler? 

    İstanbul Tekstil ve hammaddeleri ihracatçılar birliği İsmail Gülle, Avrupa ve ABD'de de benzeri uygulamaların yapıldığını, ancak Türkiye'de tutarın biraz yüksek tutulmuş olabileceğini söylüyor.

    Zira, İngiltere 1.2 milyon Dolarlık yatırıma vatandaşlık imkanı sağlarken, Amerika Birleşik Devletleri belirli alanlara 500 bin dolarlık yatırım yapan ve en az 10 kişiye istihdam yaratanlara sürekli oturma izni veriyor.

    En az 3 milyon dolar tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatıran veya 3 milyon dolarlık devlet borçlanma araçlarını 3 yıl elinde tutan yabancılar da vatandaşlık alabilecek.

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, etkinin ilk etapta gayrimenkul sektörü ve para piyasalarında hissedilmesini bekliyor. Çağlar'a göre orta vadede, özellikle yakın bölgedeki jeopolitik risklerin de azalmasıyla Türkiye'ye doğrudan yatırımlar da artacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak iş dünyası ve piyasa uzmanları, yatırımcı için en önemli kriterlerin öngörülebilirlik ve güven olduğunu da vurguluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow