hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancılara konut satışı yüzde 65,6 arttı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temmuz ayında konut satışları yüzde 6,9 oranında artarak 123 bin 878 adet oldu. Artışta yabancılara yapılan konut satışları etkili oldu. Yabancılara satış yüzde 65,6 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konut satışları temmuz ayında artarak devam etti. Temmuz ayında konut satışları yüzde 6,9 artarak 123 bin 878 adet oldu.

    Temmuz ayında konut satışları en büyük desteği yabancılara yapılan konut satışlarından aldı. Artan döviz kurları nedeniyle cazip hale gelen konutlar, satışlara yansıdı. Yabancılara satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,6 oldu. Uzmanlar ağustos ayında da artış bekliyor.

    En fazla konut satışı temmuz ayında Irak vatandaşlarına yapıldı. Irak vatandaşları , Türkiye'den 584 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 321 konut ile İran, 211 konut ile Suudi Arabistan, 173 konut ile Rusya Federasyonu ve 171 konut ile Kuveyt izledi.

    İlk defa satılan konut sayısında ise ciddi artış var. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 artarak 57 bin 617 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,5 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konut kredi faizlerinin yüzde birin üzerine çıkması ile ipotekli satışlarda yavaşlama görüldü. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,2 oranında azalış göstererek 30 405 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow