hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yastık altından '1 ton altın' çıktı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bir ton altın yastık altından çıktı. 2 Ekim'de başlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ilk talep toplama dönemi bitti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "2 bin 200 tonluk yastık altı altından 1 ton çekebildik, daha katedilecek çok yol var" dedi. CNN TÜRK Muhabiri Sinem Yöndem ve kameraman Halil Kahraman, konunun detaylarını araştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için şu ana kadar 5 bin kişi Ziraat Bankası şubelerine başvurdu, 150 milyon liralık altın toplandı. Bu da yaklaşık 1 ton altının yastık altından çıkıp, ekonomiye kazandırıldığı anlamını taşıyor. Ancak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Daha gidecek çok yol var" diyor.

    Altın tahvili, yatırımcısına 6 ayda bir yüzde 1,20 yıllık olarak ise yüzde 2.40 getiri sağlayacak. Getiriler yatırımcıların hesaplarına TL cinsinden ödenecek. Kira sertifikasında ise yatırımın yapıldığı yere göre getiri de değişecek. Altın tahvili ve kira sertifikası getirisinden stopaj yani vergi alınmayacak. 

    Altın tahvilini isteyen istediği zaman Ziraat Bankası'a güncel gram altın fiyatı değeri üzerinden satabilecek. Ancak tahvilleri ilk 3 ay içinde satandan yüzde 1,5 kesinti yapılacak. 3 ay sonrasında kesinti olmayacak.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow