hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatırımcıların yeni gözdesi gümüş oldu | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yatırım denilince akla altın, döviz gelirdi. Ancak gümüş en güvenilir yatırım aracına dönüştü. Öyle ki gümüş, bu yıl yatırımcısının yüzünü bir hayli güldürdü. Peki, gümüşte fiyatlar ne durumda? CNN TÜRK Muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Sercan Sever, sarraf Agah Bay'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırım yapmak isteyenler altın alıyor, yastık altı yapıyorlardı. Ancak şimdi altının aynına gümüş de dahil oldu. Gümüş yüzde 60, yüzde 65 seviyelerinde değer kazandı. Yani 2020 yılında en çok değer kazanan emtia gümüş oldu.

    Haliyle gözler gümüşün fiyatına çevrildi. Granül gümüşün alış fiyatı 6 bin 250 lirayken, satış fiyatıysa 6 bin 500 lira. Külçe gümüşte de yine alış fiyatı 6 bin 250 lira. Satışı fiyatı ise 6 bin 700 lira.

    Yatırım yapmak isteyenlerin karşısına iki tip gümüş çıkıyor. Biri granül gümüş, diğeri ise külçe gümüş. Peki, yatırım içim hangisi tercih edilmeli? CNN TÜRK'e konuşan sarraf Agah Bay, "Granül gümüş ile külçe gümüş arasında hiçbir fark yok. İkisi de aynı gümüştür. Granül dediğimiz gümüşte işçilik yok. Ancak külçe dediğimiz gümüşte 200-250 gram arasında yerine göre 300 lira işçilik ödeyenler var. Ama bunu yarın satmak istediğinizde ikisinin de fiyatı aynı" dedi.


     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow