hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den Polonya'ya Bayraktar TB2 satışı

    KAYNAKAA

    Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Türkiye'den insansız hava araçları satın alacaklarını açıkladı. İnsansız hava araçlarında Roketsan'ın mühimmatları kullanılacak. Böylece NATO üyesi bir ülkeye ilk kez SİHA satışı yapılmış olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin insansız hava araçlarına ilgi gün geçtikçe artıyor. NATO üyesi olan Polonya'ya Türkiye'den 4 filo, 24 adet Bayraktar TB2 S/İHA satışı yapılacak.

    Polonya Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Bakan Blaszczak Türkiye'den SİHA alımlarının detaylarını paylaştı.

    İLK TESLİMAT 2022'DE

    24 Bayraktar TB2 S/İHA'nın teslimatları 2022 yılında gerçekleştirilecek. SİHA’lar, anti-tank (ROKETSAN/MAM-L) mühimmatlarıyla beraber teslim alınacak.

    Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın salı günü gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında sözleşmenin imzalanması bekleniyor. atılması bekleniyor.

    “ETKİNLİĞİNİ KANITLAMIŞ SİLAH”

    Twitter’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    “Tanksavar füzelerine sahip olacak 4 filo, yani 24 İHA satın almak için bir sözleşme imzaladık. İlk insansız hava araçları 2022’de Polonya’ya gelecek. En önemlisi, Polonya ordusunun daha önce sahip olmadığı ve etkinliğini kanıtlamış silahlardan yararlanacağı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    POLONYA SAVUNMA BAKANI PAYLAŞTI

    Polonya Savunma Bakanı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İyi haberler yakında geliyor… Beklemede kalın” diyerek Bayraktar TB2’nin fotoğrafını paylaşmıştı.

    Sözleşme kapsamı neticesinde Türkiye, bir NATO ülkesine ilk defa SİHA ihracatı gerçekleştirmiş olacak.

    KATAR, UKRAYNA, AZERBAYCAN'A SATILMIŞTI

    Türkiye daha önce de Bayraktar TB2 ihracatında bulunmuştu.Libya, Suriye, Dağlık Karabağ'da etkin olarak kullanılan SİHA'lar beğeni kazanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow