hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü köşk 50 milyon liraya alıcısını bekliyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul'un eşsiz güzellikteki köşklerinden biri el değiştiriyor. Bu kez 1916 yılında İngilizlere karşı Kut'ül Amare'de kazanılan zaferin kumandanı Halil Paşa'nın köşkü... Köşk 50 milyon liraya alıcısını bekliyor. Ceren Taşdelen ile Mehmet Çakırlar'ın haberini izliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'un büyüleyici güzellikteki köşklerinden biri daha el değiştiriyor... Bu kez, 1916 yılında İngilizlere karşı Kut'ül Amare'de kazanılan zaferin kumandanı Halil Paşa'nın köşkü... Önce Halil Paşa'nın çocuklarının sonra da torunlarının yaşadığı köşkün fiyatı tam 50 milyon lira. 

    İngilizlere karşı destan yazdığımız Kut'ül Amare'deki savaşın komutanı Halil Paşa’nın İstanbul Yeşilköy'de yazlık olarak kullandığı köşk torunları tarafından satışa çıkartıldı. Fiyatı tam 50 milyon lira.

    2. derece tarihi eser bir köşk... 5 katlı. 180 derece deniz manzarasına açılıyor. Köşk, 3 ayrı bölümden oluşuyor. Çatı dublex, ara kat dublex ve bahçe katı olmak üzere. 3 ayrı girişi var.

    Köşkün her köşesi tarih kokuyor

    Köşk 2. Derece tarihi eser ama içerisi son derece bakımlı ve yapılı. İstisnasız her odada şömine bulunuyor. Bin metre kare arazi üzerine, kurulan köşkün, Mutfağında taş fırını bile var. Kapalı alan tam 850 m2.

    Köşk, Halil Paşa ve ailesine 1946 yılında geçmiş. Bunca yıl hiç el değiştirmemiş. İçinde çocukları sonra da torunları yaşamış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben bu kadar m2 istemiyorum diyorsanız arakat dublexi ve alt katı 35 milyon liraya alınabiliyor.

    Köşk ile ilgilenen Türk yatırımcı henüz çıkmamış, fakat tarihi eserleri toplayan bir Fransız yatırımcı ciddi düşünüyor. Eylül'de köşkü gezmeye gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow