hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi cezasında indirim imkanı! Uzlaşı ile yüzde 25 indirim imkanı var | Video

    Vergi cezalarına ilişkin uyuşmazlıklar, yargı yoluna gitmeden kısa yoldan çözümlenebiliyor. Mükelleflerin, adlarına uygulanan vergiler ve kesilen cezalar için indirim talep etme imkanı var. Peki bunun için nasıl bir yöntem izleniyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mükelleflerin, adlarına uygulanan vergiler ve kesilen cezalar için indirim talep etme imkanı bulunuyor. Vergi cezalarına ilişkin uyuşmazlıklar yargı yoluna gitmeden kısa yoldan çözümlenebiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, buna ilişkin uygulamalara yönelik bir broşür hazırladı

    Buna göre, mükellefler, adlarına uygulanan vergi ve cezalar için düzenlenen ihbarnamenin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde dava açma,uzlaşma ve cezada indirim talep edebiliyor.

    Bu kapsamda mükelleflere, kesilmiş vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ile uzlaşılması halinde vergi ziyaı cezasında belli oranlarda indirim yapılarak, kalan tutarın ödenmesine imkan sağlanacak.

    İndirim, bir vergi aslına bağlı olmadan kesilen usulsüzlük cezalarına da uygulanabiliyor. Cezalarda indirim uygulamasından, mükellef veya vergi sorumlusu olan ceza muhatapları yararlanabiliyor.

    Cezalarda indirim uygulamasından yararlanmak için ilk şart başvuru süresi olan 30 gün sınırını aşmamak. Ayrıca vergi ve cezaların vadesinde veya teminat gösterilerek vadesinin bitmesinden itibaren 3 ay içinde ödenmesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhbarnamenin dava konusu yapılmamış olması şartı da aranıyor. Davadan vazgeçilmesi halinde de cezada indirim talep edilebiliyor.

    Cezalarda indirim oranları, vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısı oranında uygulanıyor. Uzlaşma olması durumunda ise uzlaşılan vergi ziyaı cezasının yüzde 25'i indiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow