hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Virüs yerli markalara fırsat oldu

    Herkesin sadece market alışverişi yapıp evde kaldığı bu dönemde alışveriş alışkanlıklarına ilişkin bir araştırma yapıldı. Kadınların yüzde 63'ü, erkeklerin ise yüzde 45'i denedikleri yerli marka ürünleri salgından sonra da tercih edebileceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent Üniversitesi'nin koronavirüs salgınının yerli markalar için fırsat oluşturup oluşturmayacağını araştırdı. Türkiye'de kadınların yüzde 62,9'unun, erkeklerin ise yüzde 44,7'si salgın sonrasında yerli marka almanın kendilerini mutlu edeceği görüşünde. Verilere göre, KoViD-19 salgınının yerli markalara birtakım fırsatlar sağladı.

    ARAŞTIRMA İÇİN BİN 72 KİŞİ İLE ANKET YAPILDI

    Erkeklerin yüzde 41,3'ü, kadınların yüzde 56,4'ü küresel salgın bittikten sonra, salgın sırasında denediği yerli markaları kullanmaya devam edeceğini dile getirdi.

    Ankete katılan erkeklerin yüzde 50,2'si, kadınların ise yüzde 45,8'i Türklerin yabancı marka satın alabileceğini söyledi. Yabancı marka satın alınmaması gerektiğini düşünenlerin oranı kadınlarda yüzde 22,6, erkeklerde yüzde 21,7 olarak hesaplandı.

    Yabancı markaların satın alınmasını "Türk insanını işsiz bırakacağı" gerekçesiyle doğru bulmayanların oranı erkeklerde yüzde 54,4, kadınlarda yüzde 45 oldu. Kadınların yüzde 37,6'sı, erkeklerin de yüzde 32,7'si sorumlu vatandaşların her zaman yerli marka satın alması gerektiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankete katılan erkeklerin yüzde 38,8'i, kadınların yüzde 33,2'si yerli markaları tercih etmediğini belirtti. Bu markaları tercih edenlerin oranı erkekler ve kadınlar için yüzde 28,1 olarak tespit edildi. Yabancı ve yerli marka aynı kalitede olsa bile yerli markaya fazla ödemeyi kabul edeceğini söyleyenlerin oranı erkeklerde yüzde 34, kadınlarda yüzde 31,9 oldu.

    Markette istediği yerli marka yoksa başka bir markete gideceğini berlitenler arasında ise kadınlar ön sıralarda yeraldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow