hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerli otomobil fiyatları: Yerli otomobil TOGG fabrika fiyatı belli oldu mu?

    Yerli otomobil TOGG fabrika temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan üretim tarihini açıklarken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, yerli otomobil fiyatları ne olacak? Yerli otomobil ne zaman üretilecek. İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerli otomobil fiyatlı ve yerli otomobil TOGG fabrika üretim tarihi geçtiğimiz gün gerçekleşen temel atma töreni sonrası en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Aralık 2019’da tanıtımı yapılan TOGG’un üretim tarihi ile ilgili detayı açıkladı. Peki, yerli otomobil fiyatları ne olacak? Yerli otomobil ne zaman üretilecek. İşte, merak edilen sorularla ilgili yapılan önemli açıklamalar…

    YERLİ OTOMOBİL EN ZAMAN ÜRETİLECEK?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde olduğu gibi samimi mücadelelerini gördüğünü ve desteklediğini dile getirdi. 27 Aralık'ta kamuoyunun beğenisine sunulan araçların, milletten de çok yoğun takdir topladığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Anketler, milletimizin bu projeyi destekleme oranının yüzde 95'in üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu tablo, hem bizim hem de bu işe gönül veren ekibin motivasyonunu daha da artırıyor. Salgın döneminde bir yandan fabrika inşaatına başlamak için tüm süreçleri tamamlarken, diğer yandan da 78'i Türkiye'de yerleşik firmalardan oluşan tedarikçi seçimlerinin yüzde 93'ünü tamamladık. Çin'de dış tasarım, Avrupa Birliği ülkelerinde ise iç ve dış tasarımımızın tescil işlemleri bitti. Rusya, Güney Kore, Japonya ve Amerika'daki tasarım tescil süreçleri devam ediyor. Kullanıcı araştırmaları ve mühendislik çalışmalarının tümü yine planlanan takvim çerçevesinde gerçekleşti. Bugün ise 'Bismillah' diyerek tesisimizin inşaatına inşallah birlikte başlıyoruz. Burası Bursa. Çok önemli bir yer. Sadece Yeşil Bursa değil, burası payitaht Bursa. Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz. Böylece Avrupa'nın, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modeli Türkiye'den yola çıkacak. Üretime geçtikten 3 yıl sonra, binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen tek marka, Türkiye'nin Otomobili olacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YERLİ OTOMOBİL FİYATLARI NE OLACAK?

    Yerli otomobil TOGG fabrika temel atma töreni öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli oto ile ilgili merak edilen soruları CNN TÜRK’ten Fulya Öztürk’e cevapladı. Yerli otomobil fiyatları ile ilgili soruya ise Varank şu cevabı verdi:

    Fiyatı rekabeti olacak. Biz planlamamızı bugünden yapıyoruz. Bu aracı idame etme masraflarına baktığınızda, kullanılan enerji masrafı, servis masrafları düşecek. Hepsini topladığınızda avantajlı şartların oluştuğunu göreceksiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow