hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurt dışından siparişte yeni dönem

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yurt dışından sipariş için yeni sistem hayata geçirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre bireysel ithalatta vergi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarıldı. 1 Mayıs itibariyle geçerli olacak kararla yurt dışı alışverişte bireysel ithalatın azaltılması hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt dışından getirilen eşyalara uygulanan gümrük vergisi artırıldı. Vergi oranı yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Yeni düzenleme ile AB dışı ülkelerden kargoyla gelecek eşyanın gümrük vergisi artırıldı.

    Buna göre kargo ile bireysel ithalatta bin 500 euroluk limit 150 euroya düşürüldü. Pandemi döneminde online alışveriş sitelerinde satışlar artmıştı. Bu durum bireysel ithalatı artırmıştı. Yeni düzenlemede amaç bireysel ithalatı azaltmak olarak ortaya çıktı. Yeni düzenlemeye göre, yurt dışından gelen eşyanın çeşidine göre gümrük vergisi, ilave gümrük vergisi, ÖTV, KDV gibi vergiler ödenecek.

    YENİ DÜZENLEME İLE YURT DIŞINDAN ALIŞVERİŞ NASIL YAPILACAK?

    Her ürün hızlı kargo ile ithal edilemeyecek. Gümrük mevzuatının izin verdiği bireysel ithalata izin verilecek. Kozmetik, takviye edici gıdalar, tütün ve alkol cinsi eşyalar ithal edilemeyecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow