Uzman isim tarih verdi | Nem bunaltıyor, yağışlı hava kapıda!

Kaynak:CNN TÜRK

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava, yerini yağışa bırakıyor. İstanbul’da çarşamba akşamı başlayacak yağışın, perşembe günü kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerine dönerken, yüksek nem nedeniyle hissedilen değerler 1-2 derece daha yüksek olacak.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye sıcak havanın etkisi altında. Ancak sevindirici haber geldi: Yağışlı hava dalgası Türkiye’ye doğru ilerliyor. Yeni haftayla birlikte sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek. İstanbul’da ise perşembe günü yağış bekleniyor.

Uzman isim tarih verdi | Nem bunaltıyor, yağışlı hava kapıda

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son durumu şöyle değerlendirdi:

“Perşembe gününe kadar hava bu şekilde devam edecek. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyrediyor. Diğer bölgelerde ise ortalamalarda. İstanbul’da sıcaklıklar 30-31 derece civarında olacak. Ancak perşembe günü Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere kuzey bölgelerde yağış bekleniyor.”

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğunu vurguladı:

“Nem arttığı için hissedilen sıcaklık hem gündüz hem de gece ölçülenin 1-2 derece üzerinde. Yani termometrede görülen değere bu farkı eklemek gerekiyor.”

Uzman isim tarih verdi | Nem bunaltıyor, yağışlı hava kapıda

Yağış Etkili Olacak mı?

Çarşamba akşamından itibaren İstanbul’da yağışın başlaması, perşembe günü ise zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlara rağmen sıcaklıkların mevcut seviyelerde kalacağı öngörülüyor.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber