AKM’DE SENFONİK GECE | Azerbaycanlı sanatçı Eldar Mansurov eserleri sahnede
Atatürk Kültür Merkezi, Azerbaycanlı besteci Eldar Mansurov’un eserlerinden oluşan özel bir konsere ev sahipliği yaptı. "Senfonik Gravürler" adı verilen etkinlikte, müzikseverler klasik ve çağdaş tınıların eşsiz uyumuna tanıklık etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kültürel diyalog müzik aracılığıyla sahneye taşındı. Azerbaycanlı sanatçı Eldar Mansurov "Senfonik Gravürler" eseriyle İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı.
Görsel imgelerden, tarihsel hafızadan ve felsefi düşünceden ilham alan eser, müzikal “gravürler”den oluşan özel bir döngü olarak sahnede dikkat çekti.

Konser, uluslararası üne sahip orkestra şefi Fuad İbrahimov yönetiminde gerçekleştirildi. Gecede ayrıca, dünyaca ünlü dramatik tenor Yusif Eyvazov sahne aldı.
Konserin dikkat çeken isimlerinden biri de Türkiye’nin sevilen sanatçısı Levent Yüksel oldu. AKM’de gerçekleşen bu özel gece, senfonik müziğin derinliği ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Milliyet Arkeoloji'den bir ilk: Arkeolojinin mutfağına giriyoruz

45. İstanbul Film Festivali’nde hangi filmleri izleyebilirsiniz?

Avrupa’dan Çifte Takdir! Seddülbahir Kalesi Uluslararası Arenanın Gündeminde

Bursa’daki 2. Murad Camisi’nde 600 yıllık havuz kalıntısı bulundu

İki İznik Çinisi yıllar sonra yeniden Türkiye’de
