hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Land Rover Discovery rekorla tanıtıldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Land Rover, Londra'daki Tower Bridge'ın LEGO tarafından yapılan kopyası üzerinde yeni Discovery'yi Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer daha önce Legoland'a gittiyseniz, orada bir sürü devasa Lego yapılarının olduğunu bilirsiniz. Ancak bunlardan hiçbiri, Land Rover'ın 2016 Paris Otomobil Fuarı öncesinde Discovery'yi tanıttığı platform kadar büyük olamaz. Land Rover, tamamen yenilenmiş Discovery SUV modelinin yanında Guinness sertifikalı dünyada yapılmış en geniş LEGO yapısı rekorunu kırdığını da duyurdu. Yapı, Londra'da bulunan Tower Bridge'in küçük ölçekli versiyonu.

    Yeni SUV, bazı bitkiler ve hayvanların yanında bu köprü üzerinde yerini alıyor. Tabii ki, çevrenin tamamı LEGO'lardan yapılmış durumda. Köprünün replikası ve etraftaki ambiyans için toplamda 5,805,846 parça kullanılmış; daha önceki rekor ise 470,646 parçadan oluşuyordu. Maalesef sayım işlerini yapan zavallı arkadaşın ismi bilinmiyor.

    Proje, Birleşik Krallık'taki tek LEGO sertifikalı profesyonel olan Duncan Titmarsh tarafından gerçekleştirildi. LEGO Master Builders'tan bir ekiple çalışan Titmarsh'ın tüm yapıyı bitirmesi 5 ay sürmüş. Kurulum işlemi Discovery fabrikasının yakınlarında, yani Birleşik Krallık'ın Warwickshire eyaletine bağlı olan Packington Hall topraklarında gerçekleştirilmiş.

    Yapının bir bölümünde yer alan binicilik alanı ise Discovery'nin sporla olan uzun süreli bağlantısına atıfta bulunmak için yapılmış. Devasa LEGO ürününün içindeki diğer çevre yapıları da bir İngiliz piknik alanı, LEGO ateşi ve sözcü Bear Grylls'in maceracı doğasını yansıtmak adına kullanılan kayalıklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşik Krallık ve İrlanda LEGO firmalarının sözcüsü Emma Owen, "Jaguar Land Rover olarak, LEGO parçalarını kullanarak kırdığımız yeni Guinness Dünya Rekoru sayesinde Discovery'nin tasarımında ne kadar yaratıcı olabileceğimizi gösterdik." şeklinde konuştu.

    Owen, "Bu son derece keyifli bir şey, göz kamaştırıcı yapı daha önce hiç görmediğimiz kadar ilgi görüyor. LEGO parçaları ve biraz yaratıcılık ile gerçekten her şeyi yapabiliyormuşsunuz" dedi.

    Elbette başrolde yeni Discovery'nin ta kendisi duruyor. Her ne kadar otomobil LEGO parçalarından yapılmış olmasa da; Discovery kendi alanında yeterince ilginç olmayı başarıyor. Yeni Discovery'de birçok teknolojik yenilik bulunuyor.

    Kaynak: Land Rover

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow