hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siber saldırılardan nasıl korunuruz? Ali Taha Koç anlattı

    İnternet kullanıcı sayısının neredeyse dünya nüfusunun yarısını aşması, siber güvenlik sorununu beraberinde getiriyor. Neredeyse her gün düzenlenen siber saldırılar, internet ve özellikle de sosyal medya kullanıcılarını tehdit ediyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Doktor Ali Taha Koç, siber güvenlikte en önemli unsurun kullanıcı şifreleri olduğuna dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siber dolandırıcılığın hedefinin sosyal medya hesapları olduğunu söyledi, kişisel hesapların korunmasının önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Doktor Ali Taha Koç, CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Koç, siber güvenliğin kişisel hesaplarda kullanılan şifrelerden başladığını vurgulayarak seçilen şifrelerin özensizliğine dikkat çekti. "Biz bir analiz yapmıştık Türkiye'de. En çok kullanılan şifrelerden bir tanesi insanların doğum tarihi ve tuttuğu takım. Şifre en az 8 karakterli olmalı ve içinde küçük harf, büyük harf, kendi özel bilgilerinizin olmaması lazım. Doğum tarihi veya çocuğunuzun ismi yazmasın ya da tuttuğu takımın ismi yazmasın" dedi.

    Seçilen şifrelerin basit olması, hackerlerin işini kolaylaştırıyor. Koç, kişisel siber saldırıların profesyonelce yapıldığını, bu yüzden yabana atılmaması gerektiğini belirtti. "Siber saldırının en önemli özelliği 6 ay boyunca bir ön hazırlık aşaması vardır. Önce sizi takip ederler, bilgi toplarlar ve bu bilgilerle size bir deneme saldırısı yaparlar" diye konuştu.

    Doktor Ali Taha Koç, sıklıkla kullanılan şifrelerin belli aralıklarla değiştirilmesinin de kullanıcıyı siber saldırılardan koruyacak önemli bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow