hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Hac kura sonuçları AÇIKLANDI! İşte, Hac kura sonuçları sayfası

    Son dakika... Hac 2020 kura sonuçları açıklandı. Bugün sabah başlayan kura çekilişi saatler sonra sona erdi. Hac kura sonuçları diğer yılların aksine bu yıl e-Devlet üzerinden açıklandı. İşte, binlerce hacı adayının nefesini tutup beklediği e-Devlet Hac 2020 sonuçları sorgulama sayfası...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hac 2020 kuraları planlandığı şekilde bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ankara'da yapıldı. 

    Çekiliş saat 10.00'daki açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Hafız Osman Şahin tarafından icra edilen Kur’an-I Kerim kıraatine geçildi. Ardından Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan 2020 Hac kuraları ile ilgili yenilikleri anlattı… Son olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından kura çekilişi başladı.

    Hac kura sonuçları yaklaşık 10 saat süren çekilişin ardından belli oldu. Kura sonuçları hacı adaylarının cep telefonuna da mesajla da iletildi. Gelen SMS’ten hacı adayları kurada isimlerinin çıkıp çıkmadığını öğrenildi. Bununla birlikte hacı adayları sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

    HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Diyanet’in resmi internet adresi üzerinden yapılan sorgulamalar bu kez e-devlet’e taşındı. Aynı saatte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet adresine çok sayıda kişinin giriş yapmak istemesi nedeniyle burada dönem dönem yavaşlama meydana geliyordu. Ancak bu yıl sorgulama işlemlerinin e-devlet’e taşınmasıyla birlikte bu yavaşlamanın da önüne geçilmiş oldu.. Kazanan kişilerin kesin kayıtları ise 13-24 Ocak tarihleri arasında her ilde bulunan müftülüklerden yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow