30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tarihe yolculuk: Atatürk’ün arşivden çıkan görüntüleri
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yılı için yayımladığı mesajda, Sinema Genel Müdürlüğü arşivinden çıkarılan ve ilk kez yayınlanan Atatürk görüntülerini paylaştı. 1935-1936 yıllarında çekildiği düşünülen görüntülerde, Atatürk Florya Deniz Köşkü’nde çocuklarla birlikte görülüyor. Ersoy, mesajında Atatürk’ü, şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sinema Genel Müdürlüğü arşivinden çıkarılan ve ilk kez gün yüzüne çıkan Mustafa Kemal Atatürk görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Ersoy mesajında, “İstiklal ve istikbal mücadelemizin zaferle taçlanışının 103. yıl dönümünü tarifsiz bir gururla ve coşkuyla kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.
1935 ya da 1936 yılında çekildiği düşünülen görüntüde, Atatürk Florya Deniz Köşkü’nde kendisini karşılayan çocuklarla bir arada görülüyor.

Ersoy, paylaşımında şu sözlere yer verdi:
“Bu eşsiz görüntüyle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Ameliyatta akılalmaz ihmal: Sakatlanan değil, sağlam dizine müdahale etmişler!

ERHAN KARAAL KAÇIRILDI MI? İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Karaal'ı Kim Kaçırdı, Neden?

Erkek sandıkları kedileri doğum yaptı: 6 milyonda 1 görülen vaka!

Tarifsiz acı! 3 kardeş yan yana toprağa verildi

BU PAZAR BABALAR GÜNÜ MÜ? 2026 Babalar Günü Ne Zaman? Bu Hafta Mı Haftaya Mı? İşte Hediye Örnekleri
