Altay sahaya indi, İsrail alarma geçti: "Çığır açan ulusal proje, Türkiye önemli eşiği aştı"
Türkiye’nin milli ana muharebe tankı Altay, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. İsrail basını bu gelişmeyi manşetlerine taşıdı. “Türkiye önemli bir eşiği aştı, zırh yeteneklerinde sıçrama yaptı.” ifadeleri kullanıldı.
İsrail medyası dahi artık aynı soruyu soruyor. "Altay sadece bir tank mı, yoksa Türkiye’nin küresel savunma ligine attığı yeni imza mı?"

Savunma sanayiinde bağımsızlık hedefiyle yürütülen Altay projesi, artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gündeminde. İsrail merkezli Kikar ve İsrail Savunması gazeteleri, Türkiye’nin bu adımını “çığır açıcı ulusal proje” olarak niteledi.

Kikar haberinde, “Türkiye ileriye doğru atılıyor. Yeni ve geliştirilmiş Altay tankı, Türk Ordusu’nu modern zırhlı güçler ligine taşıyor.” ifadeleriyle Altay’ı manşetine taşıdı.
Haberlere göre Altay, Zırh, ateş kontrol ve haberleşme sistemlerinde üç temel modern teknolojiyi birleştiriyor.
Tank; aktif koruma sistemi, 1.500 beygir gücündeki motoru, 120 milimetrelik NATO uyumlu topu ve gelişmiş panoramik sensörleriyle dikkat çekiyor.

İsrail basını, Altay’ın Türkiye’nin Suriye, Irak ve Kafkasya’daki operasyonlardan edindiği tecrübelerle geliştirildiğini vurguladı. Tank, insansız hava araçları ve tanksavar füzelere karşı koruma sağlayabiliyor.

İsrail Savunması gazetesi ise “Altay, Türkiye’nin uluslararası askerî arenada merkezi rol oynama arzusunun en somut göstergesi.” ifadelerine yer verdi.
Altay’ın sahaya inmesiyle birlikte, Türkiye’nin savunmada “tam bağımsızlık” hedefi yeni bir aşamaya geçti.
Katar ve birçok ülke, Altay’ı satın almak için şimdiden sıraya girdi.
