Binlerce mağdur... Farkında olmadan izleniyor musunuz?

Kaynak:Kanal D

Güney Kore'de 120 bin ev kamerası “hacklendi”. Binlerce kişinin ruhu bile duymadan günlerce görüntüleri kaydedildi, şantaj yapıldı. İnternet üzerinden çalışan o kameralar ne kadar güvenli? Kimler risk altında? İşte cevabı... Ertan Büyükahısha ve Neyfel Salman'ın haberi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

– 120 bin kameraya sızdılar –

Evinize, iş yerinize aslında güvenliğinizi sağlamak için taktırıyorsunuz kameraları. Siz orada yokken bir nevi gözünüz oluyor. Ama farkında olmadan birileri sizi gözetliyor olabilir. Güney Kore'de siber korsanlar, sızdıkları on binlerce ev kamerasından insanların haberi bile olmadan görüntü aldı. İstedikleri görüntüleri alamayanlar ise para karşılığı internetten sattılar.

Binlerce mağdur... Farkında olmadan izleniyor musunuz

Siber Bilişim Uzmanı Yasin Evren, “IP kameralara sızabiliyorlar. Mahremimize kadar giriyorlar. Kamerayı nereye koyduysak ve açısı nereyse, gözleri oluyor. Kötü niyetli insanlar size mail ya da SMS gönderiyor. Siz linke tıkladığınız anda şifreleriniz ellerine geçmiş oluyor.” dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

– Modeme girip oradan kameraya ulaşıyorlar –

Modeme ulaştıktan sonra internet üzerinden çalışan kameralara erişiyorlar. IP kameralarınıza ulaştıktan sonra artık işleri çok basit; bütün görüntülerinizi kopyalayabilir, alabilirler.

Binlerce mağdur... Farkında olmadan izleniyor musunuz

Evren, “Düzenli olarak kameraların güncellemelerini yapmamız gerekiyor, şifrelerini değiştirmemiz gerekiyor. Bir yöntem daha var: çift doğrulama. O şekilde de bir güvenlik önlemi almış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber