Bursa’da orman yangını: Patlamalar yaşandı, otoban kapatıldı
Bursa'nın Kestel ile Gürsu ilçeleri arasındaki orman yangını Karahıdır Mahallesi'ne sıçradı. Yangın nedeniyle araçlarda hasar oluştu, taş ocaklarında patlamalar yaşandı. Alevler geniş bir alana yayılırken, güvenlik gerekçesiyle Bursa-Ankara otobanı Ankara yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı. Müdahale çalışmaları devam ediyor.
Bursa'nın Kestel ile Gürsu ilçeleri arasında çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler Karahıdır Mahallesi'ne ulaştı, bazı vatandaşlar tahliyeye rağmen alevlerin arasında kaldı. Yangında park halindeki bazı araçlar da hasar gördü.

Yangın geniş bir alana yayılırken, çevredeki taş ocaklarında da büyük tehlike yaşandı. Alevlerin ulaşmasıyla ocaklarda şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlama sesleri çevre ilçelerden de duyulurken, yükselen alevler kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Yangının etkisi sadece ormanlık alanla sınırlı kalmadı. Yoğun duman ve ilerleyen alevler nedeniyle Bursa-Ankara otobanının Ankara istikameti geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri sürücülere bilgilendirme yaparak alternatif güzergâhlara yönlendirme sağladı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, hem ekiplerin hem de çevredeki vatandaşların yangına müdahalesi sürüyor. Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle bölgede endişeli bekleyiş devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


BU PAZAR BABALAR GÜNÜ MÜ? 2026 Babalar Günü Ne Zaman? Bu Hafta Mı Haftaya Mı? İşte Hediye Örnekleri

12. YARGI PAKETİ MECLİS'E GELİYOR: Adalet Bakanlığı 12. Yargı Paketi Meclis'ten Geçti Mi, Ne Zaman Geçecek? Af Çıkacak Mı?

HİCRİ YILBAŞI İBADETLERİ: Hicri Yılbaşında Yapılması Tavsiye Edilenler Neler? Bu Mübarek Gecede Neler Yapılmalı? 1 Muharrem’in Anlamı ve Önemi

M11 METRO KAPALI MI? İstanbul Havalimanı Metrosu Ne Zaman Açılacak? Havalimanına Gidecekler Dikkat!

AVM'de vahşet: 'Dövmen çok güzel abi' dedi yaklaşıp bacağından vurdu
