GÖZLER S-400'E ÇEVRİLDİ! Hava savunma sistemi Türkiye'yi nasıl koruyacak?
İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bombalarla saldırırken, İsrail yapımı insansız hava araçları da Beyrut semalarında görüntülendi. Son yaşananlar, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sistemini bir kez daha gündeme getirdi. Peki bu sistem neden önemli, olası saldırı anında nasıl koruyor?
Beyrut'ta uçan İsrail dronları!
İsrail Lübnan'ı bombalarken, gözler gökyüzüne çevrildi. İsrail yapımı insansız hava aracı Heronlar, Beyrut semalarında görüntülendi. CNN TÜRK canlı yayınında da o anlar saniye saniye kaydedildi.
Bu görüntüler, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sistemini bir kez daha gündeme getirdi. Testlerine 1999 sonunda başlanan sistem, ilk kez 2007 yılında Moskova'nın savunulması için faaliyete sokuldu. Ankara'ya S-400'lerin ilk teslimatı 2019 yılında yapıldı.
Peki bu sistem neden önemli, Türkiye'yi nasıl koruyacak?
S-400'ler insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem seyir hem de balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip. Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa ise 30 kilometre.
Her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor. En fazla 3 bin 500 kilometre uzaklıktan fırlatılan orta menzilli balistik füzeleri imha edebiliyor.
Sistemin içinde yer alan füzelerin ağırlığı 1,8 ton, uzunluğu sekiz metre ve çapı da yaklaşık 50 santimetre. Ayrıca 145 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saati Diyanet! 11 Ekim cuma saatleri
Tarım ve Orman Bakanlığı Taklit tağşiş listesi 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı 2024 (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
LAW silahı nedir? LAW silahı özellikleri nelerdir?
KYK burs ve öğrenim kredisi farkı nedir? KYK bursu ve öğrenim kredisi ücreti aynı mı?
Yer: İzmir! Polisten kaçan TIR ortalığı savaş alanına çevirdi