Kapalıçarşı’da restorasyon çalışması

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışması

Dünyanın en eski ticari merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Peki Kapalıçarşı'nın eski günlerine dönmesine ne kadar süre kaldı? CNN TÜRK Muhabiri Buse Deviren ve kameramanlar Halil Kahraman ile Sercan Sever'in haberinde.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

İstanbul’un tarihi simgelerinden Kapalıçarşı’nın iki yıldır süren restorasyon ve deprem güçlendirme çalışmaları, büyük ölçüde tamamlandı.

Yaklaşık 45 bin metrekarelik kapalı alana sahip Kapalıçarşı'da 3 bin 600 dükkân ve 14 han bulunuyor. Restorasyon kapsamında çatısı tamamen onarılırken, atık su ve temiz su kanalları da değiştirildi.

 

Kapalıçarşı Genel Müdürü Elif Güven, “Çatı restorasyonu aslında tamamlandı. İlk yapılan aşamalardan biriydi. Daha sonra alt yapı çalışmalarına gelindi. Alt yapı çalışmaları da tamamlandı. Sonra en büyük etap beden duvarı restorasyonuna başlandı. Beden duvarı restorasyonunda sonlara geldik artık. Yılın ortasında bitmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanırken, restorasyon kapsamında yaklaşık 45 bin metrekarelik alana sahip Kapalıçarşı’nın çatısı tamamen onarıldı. Atık su ve temiz su kanalları değiştirildi. Elektrik ve fiber kabloları yenilendi. Deprem güçlendirme, beden duvarları ve tavanlardaki kalem işi çalışmalarında ise sona gelindi.

Kapalıçarşı'da otopark sorunu

Kapalıçarşı'da otopark sorunu