"Kavurucu sıcaklar" geliyor! İstanbul'da hava sıcaklığı 36 dereceye çıkacak
Şiddetli yağmur yerini aşırı sıcaklara bıraktı. Tahminlere göre önümüzdeki günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyredecek. CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Prof. Dr. Orhan Şen'e son durumu sordu.
Ülke genelinde mevsim normallerinde ilerleyen sıcaklık, yeni hafta ile artışa geçti. Meteoroloji verilerine göre sıcaklıkların 5 ila 10 derece artması öngörülüyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında uyarılarda bulundu.
İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları:
"(Karadeniz'deki sel) Önümüzdeki 1 hafta herhangi bir yağış yok Türkiye'de. Bu son muydu hayır. Bunları sık sık göreceğiz. Doğal afetleri fazla göreceğimiz bir yıl. Bugünden itibaren aşırı sıcaklıklar kendini gösterecek. İstanbul'da bugünden başlayacak. Perşembe ve Cuma günü daha yüksek olacak. İstanbul'da 36 derece olacak. İstanbul'da cumartesi etkisini kaybetmeye başlayacak. Akdeniz ve Ege bölgesinde pazartesiye kadar devam edecek. Akdeniz'deki ve Ege'deki sıcak hava dalgası olacak. Antalya'da rekor sıcaklık 44,7'ydi bakalım onu geçecek mi?
İstanbul'da cumartesi öğleden sonra biraz hafifleyecek sıcaklıklar. Pazar günü 32 dereceye düşecektir.
Önümüzdeki hafta çarşambadan itibaren yeni bir Sıcak Hava Dalgası daha gelecek. Bundan daha çok sıcak olacak. Onun için çok dikkatli olmamız lazım. 11 ila 16 saatleri arasında çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar çıkmasın dışarı. Açık renk giyip, gözlük takılması lazım.
Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor."
CUMA GÜNÜNE DİKKAT! 3 KENT 'EN SICAK NOKTA' OLACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan Sıcaklık haritasına göre; cuma günü hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa'nın Türkiye'nin en sıcak yerleri olması bekleniyor. Antalya'da cumartesi günü hava sıcaklığının yine 43 derece olması, Adana ve Aydın'da ise 44 dereceye ulaşması öngörülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Afyonkarahisar'da fabrika yangını! Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi
Meteoroloji uyarmıştı... İstanbul'da kar yağışı başladı
Ege'de tsunami paniği! Mobil siren sistemi kuruldu
Aya Yorgi Kilisesi’nde ayinler süresiz askıya alındı
Kadıköy'de bıçaklanmıştı... İtalyan şefin oğlu son yolculuğuna uğurlandı