Rusya – Ukrayna arasında kritik eşik İstanbul'da mı aşılacak?

KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

Rusya-Ukrayna savaşında yeni bir aşamaya gelindi. Putin ve Zelenski, İstanbul'da buluşma kararı aldı. ABD Başkanı Trump da Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı. Peki Türkiye'nin barış görüşmelerindeki rolü ne? Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer CNN TÜRK’te yanıtladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Rusya - Ukrayna savaşında barış görüşmeleri yeniden konuşulmaya başlandı. Tarafların perşembe günü İstanbul'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rusya – Ukrayna arasında kritik eşik İstanbulda mı aşılacak

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer CNN TÜRK’te konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Zelenski özellikle ABD'yi yanında görmek istiyor. ABD olmadan Rusya’ya karşı bir mücadele veremeyeceğinin farkında. Bu mücadele hem sahada hem de masada. Putin, Avrupa ile arasına bir set çekmiş durumda ve Donald Trump’la beraber sadece Ukrayna savaşıyla alakalı Rusya’nın yeniden dünya sahnesine dönüşü de söz konusu olacak. İki liderin biz telefonda görüştüklerini biliyoruz. Özellikle Trump’ın temsilcisi Witkoff’un ve diğer temsilcilerin Moskova ile teması çok sık yürüttüğünü biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Rusya – Ukrayna arasında kritik eşik İstanbulda mı aşılacak

ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı. Bu durum barış ihtimali güçlendirdi. Peki Türkiye'nin barış görüşmelerindeki rolü ne?

Tuncer bu soruya “Türkiye her üç aktör için masadaki en güvenilir ortak. Bu noktada görüşmeler bir noktaya geldiği taktirde Türkiye’nin telkinleri ve tavsiyeleri zorlu aşamanın geçilmesine neden olabilir. Türkiye barışı getirebilir, Türkiye barış için o masada belirleyici olan aktör olacak diyebilirim” şeklinde yanıt verdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow