SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün! İşte tüm detaylar

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Kaynak:CNN TÜRK

Son dakika haberine göre; Çelik Kubbe'ye eklenen 5 yeni ürünü Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol duyurdu. ASELSAN, IDEF’te 5 yeni savunma sistemini tanıttı. GÖKTAN karadan karaya güdümlü mühimmat, EJDERHA elektromanyetik dron önleyici, KORAL 200 düşman radarlarını etkisizleştiren elektronik harp sistemi, GÜRZ insansız hava savunma sistemi ve TURAN yüksek hızlı kesintisiz iletişim altyapısı olarak öne çıktı. Sistemler, Türkiye'nin savunma gücüne yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) kapsamında ASELSAN, beş yeni yerli ve milli savunma sistemini tanıttı. Tanıtılan sistemler kara, hava ve elektronik harp alanlarında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefliyor.

1. GÖKTAN
Karadan karaya atılan, yüksek hassasiyete sahip güdümlü mühimmat sistemi. Hedefleri nokta atışıyla vurmak üzere geliştirildi.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

2. EJDERHA
Yüksek teknolojiye sahip elektromanyetik dron önleyici. Özellikle mini ve mikro dron tehditlerine karşı etkili bir savunma sağlıyor.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

Haberin Devamı
Haberin Devamı

3. KORAL 200
Elektronik harp sistemi. Düşman radarlarını kör ederek, hava araçlarının güvenli biçimde görev yapmasını sağlıyor. Türkiye’nin elektronik savaş kabiliyetini ileri seviyeye taşıyor.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

4. GÜRZ
İnsansız hava savunma sistemi. Otonom yapısıyla hava tehditlerine karşı hızlı ve etkin müdahale imkânı sunuyor.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

5. TURAN
Yüksek hızlı ve kesintisiz iletişim sağlayan gelişmiş bir haberleşme omurgası. “Çelik kubbe” konseptinin temel yapı taşlarından biri olarak gösteriliyor.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

Haberin Devamı
Haberin Devamı

CNN TÜRK'E ÖZEL AÇIKLAMALAR

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF), tarihi gelişmelere sahne oldu. Fuarda dün Roketsan, yeni geliştirdiği yerli savunma sanayii ürünlerini tanıttı. GÖKBORA, AKATA, TAYFUN Blok-4, İHA-300, EREN ve ŞİMŞEK-2 ilk kez kamuoyuna sunuldu. Bugünse gözler ASELSAN’da. Türkiye’nin teknoloji devi, yeni sistemlerini fuarda tanıtıldı.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, fuarda TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’la özel bir röportaj gerçekleştirdi. Varank, savunma sanayiine yönelik ilgiye ve Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekti.

SON DAKİKA... İşte Çelik Kubbe sistemine eklenen 5 yeni ürün İşte tüm detaylar

Haberin Devamı
Haberin Devamı

“Sadece Savaş Değil, Teknolojik Başarı İlgi Görüyor”

Varank, fuara olan yoğun ilgiyi şu sözlerle değerlendirdi:

“Katılım oldukça yoğun. Bu ilgi sadece dünyadaki çatışma ortamıyla açıklanamaz. Türkiye, teknolojik anlamda fark oluşturacak ürünler ortaya koyduğu için bu kadar ilgiyle karşılaşıyor.”

Türkiye’nin artık dünya devleriyle yarıştığını belirten Varank, ASELSAN, Roketsan ve Baykar gibi firmaların fark yarattığını söyledi. Bu ilginin sadece ürün satışından ibaret olmadığını vurgulayan Varank, savunma sanayii ihracatının ülkeler arasında uzun vadeli stratejik iş birliklerine de kapı araladığını dile getirdi ve "Bir ürün sattığınız ülke, eğitim, tedarik, yedek parça ve teknoloji geliştirme süreçlerinde sizinle sürekli iletişim kurmak zorunda. Bu da ülkeler arası güçlü ilişkiler anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

“Uzaydan Deniz Derinliğine Teknoloji Geliştiriyoruz”

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Varank, ASELSAN’ın fuar alanında kurduğu stantlara da değinerek, kurumun uzaydan deniz altına kadar her alanda teknoloji geliştirebilen nadir savunma kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti:

“ASELSAN, uzaydan denizin derinliklerine kadar her noktada görev yapabilen sistemler geliştiriyor. Bu çok büyük bir kabiliyet.”

Varank ayrıca, bazı ülkelerin sadece ürün almakla kalmayıp, Türkiye ile ortak üretim ve teknoloji transferi yapmak istediklerini belirtti:

“Hemen anlaşma imzalamak isteyen ülkeler de var, teknoloji transferiyle kendi topraklarında üretmek isteyenler de. Türkiye ise bu iş birliklerini stratejik hedefleri doğrultusunda değerlendiriyor.”

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber