Teröristlerin keşif görüntüleri ortaya çıktı: Kaçış rotası çıkarmışlar! Eşi engel olmaya çalışmış
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde çıkan çatışmada şüphelilerin saldırıdan önce olay yerinde keşif yaptığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Yaralı saldırganlar hastanede sorgulanırken olayla ilişkili olduğu tespit edilen 10 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 12'ye yükseldi. 1 şüphelinin İzmit'te, 1 şüphelinin Konya'da , 1 şüphelinin ise Kocaeli'nde düzenlenen operasyonlarla yakalandığı öğrenildi. Teröristlerin olaydan kısa süre önce saldırı güzergâhı üzerinde keşif yaptığı ve muhtemel kaçış rotaları üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı.
Olay, saat 12.00 sıralarında İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu plazanın önünde meydana geldi. Uzun namlulu silahlarla gelen 3 saldırgan güvenlik tedbiri alan polislere saldırı düzenledi. Polis ekiplerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 1'i öldürülürken, 2 saldırgan yaralı olarak etkisiz hale getirildi. 2 polis ise hafif yaralandı.

GÖZALTI SAYISI 12'YE YÜKSELDİ
Saldırı sırasında 1 saldırgan öldürülürken 2 şüpheli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan saldırganların hastanede sorgusunun yapıldığı öğrenildi. Öte yandan saldırıyla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişi daha olay yerine yakın bölgede gözaltına alındı.
Gözaltında bulunan 5 kişinin ifadeleri ve polis ekiplerinin çalışması sonucu saldırıyla ilişkisi bulunan 6 şüpheli daha yakalandı. Olaya ilişkin gözaltı sayısı 12'ye yükseldi. 1 şüphelinin İzmit'te, 1 şüphelinin ise Konya'da düzenlenen operasyonlarla yakalandığı öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN KEŞİF YAPTIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Çalışmalar kapsamında polis ekipleri, şüphelilerin daha önce olay yerine iki kez keşif için geldiğini belirledi. Şüphelilerin 1 Nisan'da akşam saatlerinde olay yerine otomobille gelerek bir otoparka girdikleri ve alanda keşif yaptıkları anlar çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Bunun üzerine ertesi gün sabah saatlerinde de aynı araçla gelen şüphelilerin keşif yaptığı anlar güvenlik kamerası ile kaydedildi. Öte yandan yapılan incelemelerde şüphelilerin olay yerine keşif için geldikleri aracın kendilerine ait olduğu, bu aracı sattıktan sonra araç kiralayıp saldırıyı düzenledikleri ortaya çıktı.

20 DAKİKA ÇATIŞTILAR
Plaza önünde yaklaşık 20 dakika süren çatışmada saldırganlardan Yunus Emre Sarban (32) ölü, Onur Çelik ve Enes Çelik ise yaralı olarak ele geçirildi. Şüphelilerin dini istismar eden terör örgütüyle bağlantılı olduğu ve öldürülen Sarban’ın Adana’da 2018’de işlenen bir cinayet nedeniyle gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra ailesiyle İzmit’e taşındığı öğrenildi.

Saldırıyla bağlantılı şüphelilerin irtibat kurduğu kişileri araştıran polis ekipleri, zanlılara yardım edenlerin de aralarında olduğu İstanbul, İzmit ve Konya’dan toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 10’unun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürerken, önceki gün yaralı olarak ele geçirilen iki saldırganın da tedavilerinin ardından emniyete götürüleceği öğrenildi.
SALDIRGANIN EŞİ ‘YAPMAYIN’ DEMİŞ
Saldırıda yaralı olarak ele geçirilen teröristlerden Onur Çelik’in eşi de gözaltına alındı. Çelik’in eşi emniyetteki ilk beyanında olaydan haberinin olduğunu, saldırıdan önce hem sözlü hem de yazılı mesaj yoluyla eşine ‘eylemi yapmayın’ diye telkinde bulunduğunu anlattı.
ARACI ENES KİRALAMIŞ
Yaralı olarak ele geçirilen Onur ve Enes Çelik’in kardeş oldukları belirlendi. Onur Çelik’in uyuşturucu satıcılığından sabıkalı olması nedeniyle sicili temiz olan kardeşi Enes Çelik’in İzmit’ten otomobil kiraladığı tespit edildi.

Aracın, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki işletmeden ayrıldığı anlara ilişkin güvenlik kamerası kaydı da ortaya çıktı. Çatışmanın ardından yürütülen soruşturmada, saldırıda kullanılan otomobilin izi Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki bir araç kiralama firmasına ulaşmıştı. Kısa süreli görüntü kaydında, saldırganlardan Onur Ç. (25) tarafından 3 Nisan saat 20.30’da kiralandığı belirlenen aracın işlemlerin tamamlanmasının ardından saat 20.43 sıralarında işyeri sahasından çıkış yaparak uzaklaştığı anlar yer alıyor.

SERVİSLERDE KURŞUN İZLERİ
Çatışmada kurşunların isabet ettiği servis araçları görüntülendi. Araçları hasar gören servisçiler, “Can sağlığı olsun, polislerimize bir şey olmadı. Mala zarar gelsin cana zarar gelmesin. Sağ olsun bizim polis teşkilatlarımız gereken cevabı verdiler” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Cezalara doymadı: "Çalışıyorum, taksitle ödüyorum, bu bir zevk"

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde karaborsa bilet soruşturması: 15 gözaltı

Heimlich manevrası yine hayat kurtardı: Restorandaki panik anları güvenlik kamerasında!

2 milyon liralık vurgun yapmıştı: Kıskıvrak yakalandı

Gülistan Doku dosyası: Dönemin Valisi Tuncay Sonel cezaevinde! SIM kart ve K noktası kamerası sorusuna yanıt
