Türkiye'nin rehine diplomasisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi hamleleri sayesinde yaklaşık 20 Taylandlı rehine, Gazze'den serbest bırakıldı. Resmi makamlar aracılığıyla Türkiye'den kendi vatandaşları olan rehineler için yardım talebinde bulunan diğer ülkeler için ise çabalar sürüyor.
Türkiye hem Gazze’de ateşkesin sağlanması hem de Hamas’ın elindeki rehinelerin kurtarılması için diplomasi hamlelerini sürdürüyor. Hamas’ın serbest bıraktığı 20’ye yakın Taylandlı esir için Erdoğan’ın talimatıyla Milli İstihbarat Teşkilatı devreye girdi.
Hamas'ın elindeki rehineler arasında İsraillilerin yanı sıra pek çok farklı ülke vatandaşları da bulunuyor. Bu ülkeler vatandaşlarını geri getirmek için diplomasi kanalını işletirken, Türkiye de rehineler için kapısı çalınan ülkeler arasında yer alıyor.
İsrailli rehinelerin aileleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek yardım istemişti. Rehine konusunda resmi kanallardan da Türkiye’ye talepler iletildi. Arjantin, Tayland ve Tanzanya, Gazze’deki rehinelerin kurtarılması için Türkiye’den destek isteyen ülkeler arasında yer aldı.
Yardım talepleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti. Yürütülen çabalar neticesinde şimdiye kadar 3 farklı tarihte yaklaşık 20 Taylandlı rehine serbest bırakıldı. Şimdi gözler Arjantin ve Tanzanyalı rehineler için yürütülen diplomasinin sonucuna çevrildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!