Yeni adli yıl bugün başlıyor: 2025-2026 adli yılında hangi davalar görülecek?
Yeni adli yıl bugün itibarıyla başlıyor. Görülmeye başlanan pek çok davanın yeni duruşması Eylül itibarıyla devam edecek. Peki, yeni adli yılda hangi davalar görülecek? İşte detaylar...
2025-2026 adli yılı başlıyor... Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi.
Adli yıl, Yargıtay’da düzenlenen törenle başlayacak. Adli yılın başlamasının ardından davalar da mahkemelerde görülmeye devam edecek.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bazı kamu kurumlarında yöneticilerin e-imzalarıyla sahte belge düzenlenmesine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 134 sanık, 12 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Hakimler ve Savcılar Kurulu müfettişi Mehmet Aslan'ı bıçakla yaralayan Berat Çingay'ın yargılanmasına ise 19 Eylül’de devam edilecek.
CHP’nin, 4-5 Kasım 2023 tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın görülmesine 15 Eylül’de devam edilecek. Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Kösler’in yargılandığı dava, 2-4 Eylül tarihlerinde görülecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dosyalar da yeni adli yılın kritik başlıklarından. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de aralarında olduğu, İstanbul İl Kongresi ve Çağlayan Adliyesi önündeki olaylarla ilgili olarak 22 Eylül’de hâkim karşısına çıkacak.
Ve Türkiye’nin yakından takip ettiği dosyalardan bir diğeri Daltonlar Çetesi davası. O duruşma da 22 Kasım’da Silivri Adliyesi’nde görülecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Dengeleri değiştiren anlaşma! Mekke Savunma Anlaşması ile yeni bir güç birliği doğdu

DEPREM Mİ OLDU? 7 Ağustos AFAD-Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi Sorgulama

4 gündür kayıp olarak aranıyordu! Cesedi evin yanındaki serada bulundu

İstanbul'da eğitim uçağı kazası! Öğrenci pilotun sağlık durumu iyi

Heybeliada'da Deniz Harp Okulu'nun çatısında yangın
