hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım- Bahçeli görüşmesinin detayları ortaya çıktı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı anayasa zirvesinin ayrıntıları belli oldu. Toplantıda MHP liderinin, başbakana referanduma engel olmayacaklarını söylediği öğrenildi. Başbakan ise sürecin sekteye uğramaması için kurmaylarına konuyla ilgili konuşma yasağı getirdi. CNN TÜRK muhabiri Ünal Kaya'nın özel haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, 'millete soralım' dedi

    Binali Yıldırım'dan 'referandum' sorusuna İngilizce yanıt

    Siyasetin günlerdir tartıştığı başkanlık sistemi, AK Parti'nin en yetkili karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısında da ana gündem maddesiydi.

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda MHP lideri Bahçeli ile yaptığı "başkanlık" zirvesinin ayrıntılarını paylaştı

    MHP'nin, Genel Kurul'da yapılacak oylamada, 330'un bulunmasına engel olmayacağını belirtti. "Sayın bahçeli, oylamada kabul oyu kullanacaklarının mesajını verdi" ifadesini kullandı.MHP liderinin, "Biz parlamenter sistemden yanayız. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyoruz. Ama 40 vekille ben bunu yapamıyorum. Fiili bir durum var. Bunu ortadan kaldırmak gerekli. Bunun için siz önerinizi getirin. Biz Meclis'te engel olmayız, 367 ve 411 oylamasında olduğu gibi. Ama referandum sürecinde destek vermeyiz'' dediğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'den başkanlık açıklaması

    CHP'den MHP'ye sert eleştiri: Pazarlık mı var?

    Başbakan Yıldırım, başkanlık sürecinde MHP'nin "iki partili sisteme dönülecek ve MHP eriyecek" şeklinde  provake edilebileceğini de belirtti. Bu nedenle süreci bizzat kendisinin yöneteceğinin altını çizen Yıldırım; kurmayları da dahil olmak üzere parti yetkililerinin başkanlık ile ilgili değerlendirme yapmaması uyarısında bulundu.

    MKYK toplantısında bundan sonra atılacak adımlar da tartışıldı.AK Parti, daha önce yapılan başkanlıkla ilgili çalışmaları yeniden gözden geçirecek ve bir anayasa değişikliği teklifi haline getirecek.

    Hazırlanacak taslak metnin, MHP'ye ulaştırılması ve görüş alınması da plan dahilinde.

    Meclis takvimin nasıl işleyeceği de şekillenmeye başladı.

    Edinilen bilgilere göre, Anayasa değişiklik teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2017 yılı bütçe görüşmeleri sürerken Meclis'e sunulacak. Ardından Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak.

    Teklifin Genel Kurul'daki oylamasının ise ocak ayında yapılması öngörülüyor. 330'un bulunması durumunda ise Mart- Nisan veya Mayıs ayında yani baharda halk oylamasının gerçekleşmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow