hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün Dünya Kadınlar Günü mü? 2021 Dünya Kadınlar Günü ne zaman?

    Bugün Dünya Kadınlar Günü mü 2021 Dünya Kadınlar Günü ne zaman
    expand

    Dünya Kadınlar Günü tarihi bu yıl özel gün kapsamında hazırlık yapacak birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Her yıl aynı tarihte kutlanan Dünya Kadınlar Günü bu yıl pazartesi gününe denk gelecek. Peki, 2021 Dünya Kadınlar Günü ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kadınlar Günü kapsamında tüm dünyada kadınlar için etkinlikler hazırlanacak ve bu özel gün 2021 yılında pandemi etkisi altına kutlanacak. Peki, bu özel günün tarihi ne zaman?

    DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

    Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde kutlanıyor. 8 Mart 2021 yılında Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla bu pazartesi Dünya Kadınlarının Günü olarak kutlanacak.

    DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TARİHÇESİ

    ABD'nin New York eyaletinde çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçilerin iş bırakma eyleminden sonra çıkan yangın 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesine tüm dünyadan tepkiler geldi. Danimarka, Almanya ve ABD sırasıyla bu günü dünya kadınlarına özel bir gün olarak kabul edince Birleşmiş Milletler’den de ilk adım geldi. 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak ilan eden BM, aynı dönem özel gün ile ilgili yaptığı açıklamada bu günün New York’ta yanan işçilerden dolayı anıldığı belirten bir ifade kullanmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM'nin de tanımasıyla birlikte Dünya Kadınlar Günü ibaresiyle 1977 tarihinden sonra Türkiye'de de yaygın bir şekilde kutlanmaya başlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow