hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 memur zammı ne kadar olacak? 2022 memur zammı ne zaman belli olacak?

    2022 memur zammı ne kadar olacak 2022 memur zammı ne zaman belli olacak
    expand

    2022 memur zammı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Emekli ve memur zammı için kritik süreç başlarken gözler, enflasyon oranlarına çevrildi. Peki, 2022 memur zammı ne kadar olacak? 2022 memur zammı ne zaman belli olacak? İşte, memur ve emekli zammı hesaplamaları hakkında ayrıntılı bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zammı 2022, yeni yıla az zaman kala milyonlarca vatandaşın en önemli gündem konusu oldu. Kasım ve aralıkta TÜİK tarafından belirlenecek olan enflasyon rakamları yeni yıl memur ve emekli zammı için belirleyici olacak. İşte konuyla ilgili detaylar..

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye tarihinde yapılmış en yüksek oranları içeren sözleşme" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise maaşlarda yüzde 28 iyileştirme olduğunu söyledi. Bilgin, sosyal medya hesabından 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu. Maaş artışlarına ilişkin tabloyu da paylaşan Bilgin, "6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesidir" ifadelerine yer verdi.

    Sözleşmenin kamu çalışanlarına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bilgin, memur sendikalarıyla vardıkları anlaşmaya göre kamu personelinin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ile 35 arasında değiştiğini belirtti. Bakan Bilgin, salgının ekonomik etkilerine rağmen çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünün arkasında olduklarını dile getirerek, "Kamu çalışanları için tarihi değişim. 3600 ek gösterge çalışmalarını bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 memur zammı ne kadar olacak 2022 memur zammı ne zaman belli olacak

    2022 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Ocak 2022’de açıklanacak geriye dönük 6 aylık enflasyonun yüzde 3’ü geçmesi halinde hem yeni toplu sözleşme zammı olan yüzde 5, hem de fark eklenecek. Şu anda enflasyon farkı yüzde 6.72 oldu. Bu durumda memurlara yüzde 12, emeklilere de yüzde 10 civarında zam yapılması bekleniyor. Milyonları ilgilendiren memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta belli olmuştu. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacak.

    2022 MEMUR ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

    Önümüzdeki kasım ve aralık ayı enflasyonu da açıklandığında rakamlar netleşmiş olacak. Memur ve emeklinin yılbaşında alacağı maaşa da enflasyon farkı geleceği için rakamlar yıl sonunda kesinleşecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow