hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İşte son durum!

    3600 ek gösterge nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak İşte son durum
    expand

    Son dakika 3600 ek gösterge haberleri sonrası gösterge kapsamına dahil olan kamu çalışanları sürecin yasalaşması için geri sayıma başladı. Kısa süre önce açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de önemli ifadelere yer verdi. Peki, 3600 ek gösterge nedir, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zammı görüşmelerinin devam ettiği esnada yapılan 3600 ek gösterge açıklaması sürecin çalışmalarının sürdüğü yönünde olmuştu. Bakan Bilgin bugün yeni açıklamalara yer verdi. İşte o açıklamada yer alan detaylar…

    "3600 EK GÖSTERGE KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.

    BAKAN BİLGİN’DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    3600 ek gösterge ve asgari ücretin belirlenmesine ilişkin çalışmalar sorulan Bilgin, "Bu konuları çalışıyoruz. Önümüzde olan konuların başında asgari ücret geliyor. Bunu çalışıyoruz, 3600'ü çalışıyoruz. Tüm bu konuları içeren kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz. Karar aşamasına gelince paylaşırız." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

    Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKAR?

    Çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak çalışmaların tamamlaması gerekiyor.

    Bu kapsamda 2022 sonunda ek göstergenin yasalaşması bekleniyor.

    EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

    Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow