hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Bahadır İşler
    Bahadır İşler

    Bahadır İşler

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Renkler utanmasın

    Hiç neşesi yok atölyemin. Bir şey yapmak gelmiyor içimden. Herkes yastayken, renkler utanıyor kendinden. Suçluymuş gibi. Kağıtlarım masamda, beyazları gitmiş, hepsi kömür karası siyah. Kuru boyaların da bütün uçları kırık.

    Devamını Oku22.05.2014

    Seçimin renkleri

    Sevmiyorum o zaman bu renkleri. Gözüme hoş gelmiyorlar. Hep de aynı renkler, kesin değişmez ya da az değişen. Ara tonları yok, koyusu, açık olanı da yok.

    Devamını Oku05.05.2014

    350 Saatler

    Öğretmen kürsüsünün üstünde duruyordu. Kalın, koyu yeşil büyük ve parlak yaprakları vardı. Az önce biten tanjantlı, poligonlu ve matrisli derste iyice kıvrımları tıkanmış beynim, beş dakikalık teneffüs sonrası, şimdi ona bakarak hissetmeye çabalıyordu. Karakalem resmini yapmamız gereken saksıdaki kauçuk bitkisine!

    Devamını Oku16.04.2014

    Kaybolma arzusu

    Kaldığım ucuz pansiyon otelin çatısının üstünde oturuyorum. Gün batımını seyretmek harikaymış buradan. Nereye gittiğini bilmeden bindiğim trenin beni getirdiği fevkalade bir yer burası. Hala kiremitler sıcak. İnsanlar ilerideki kafede oturmuş sohbet ediyorlar. Trafik, gürültü falan hiç yok. Oldukça küçük bir kasaba burası. Hafif bir esinti var.

    Devamını Oku08.04.2014

    Anlatmanın dayanılmaz güçlüğü

    "Ben mesela" dedi Sacit. "Ben ayakkabı yapıyorum, insanlar giyiyor. Biz onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sizin yaptığınız ne işe yarıyor ki?"

    Devamını Oku24.03.2014

    15 yaşında

    Teneffüs zili çaldı. Koridordayız beş dakikalığına. Yan sınıf "edebiyat", biz "fen".Lise 1 deyim. Adını unuttum şimdi, belki hiç hatırlamak da istemedim. Yan sınıftaki o çocuk, sınıfın perdesini sökmüş, tebeşirle de üstüne "üç hilal" çizmiş, koridorda elleri havada gezdiriyor bayrağını. Büyük bir iş yapmış olmanın gururu var gözlerinde.

    Devamını Oku14.03.2014

    "Tıpa tıp Tapa"

    Yazın ortasındayız, sosyal medyada trafik yoğun. O sıralarda henüz tanımadığım ya da tanıdığım ama o güne kadar tanışamadığım pek çok insanla iletişim halindeyiz. Pek çoğu sanatçı dostlar, güzel insanlar.

    Devamını Oku10.03.2014

    İnformatik grafik

    Gözlerinizi kapatmadıkça kaçışınız yoktur görmekten. Eğer isterseniz "Görmezden gelmek" yapabileceğiniz bir şeydir elbette. Birçok şeyden gözlerimiz açık oldukça kaçışımız yoktur. "Grafik tasarım" da bunun içinde öyle geniş bir yer tutar ki, iyi ya da kötü etrafımız kuşatılmıştır.

    Devamını Oku03.03.2014