hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Afife Selen Selçuk
    Afife Selen Selçuk

    Afife Selen Selçuk

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Manhattan'da minimalist yaşam

    Amerika kırsalındaki geniş imkanları bırakıp Manhattan'daki bu küçücük dairede iki çocukla işlevsel ve stil sahibi bir yaşam kuran iç mekan tasarımcısı Crystal Ann; burası kiralık bir ev olsa dahi, çocuklarıyla önemli anılar biriktirdiğinin bilinciyle evini kişiselleştirmeye uğraşıyor. Bunu başarabilmek için ise hem kendisi, hem de çocukları için minimalizm felsefesini benimsemiş.

    Devamını Oku06.04.2019

    Kiracıyım ama ev benim!

    'Kendin yap'a meraklı dekorasyon bloggerları bilindiği üzere genellikle Kuzey Amerika kırsalından çıkıyor. Ancak bu kez yolumuz İngiltere'nin orta büyüklükteki şehirlerinden birine, Birmingham'a düşüyor. 18. yüzyıl sonu itibarıyla İngiltere'de sanayi devriminin etkileri sebebiyle hızlıca geliştirilmiş bir yapı sistemi olan ve "sırt sırta evler" olarak bilinen, iki katlı, küçücük metrekareli, birbirine yapışık sıra evlerden birinde kiracı olarak yaşayan Medina Grillo, grillo-designs.com adresindeki blogunda "Bir evin sahibi olmasak da, onu kendimize ait hale getirebilir miyiz?" sorusuna cevaplar arıyor. Bu amaçla hem kendi tasarım ve uygulamalarını, hem de İngiltere genelinde kiracı olup da evini yaratıcı ve ucuz düzenlemelerle yaşanır hale getirenlerin tecrübelerini paylaşıyor.

    Devamını Oku30.03.2019

    Üç çocukla 110 metrekarede sınırları zorlamak

    Amerika'nın New England bölgesinde Connecticut eyaletinde New York'a sadece 1 saat uzaklıkta eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşayan Brooke Christen, tabiri yerindeyse tam bir dekoholik. Evinin dekorasyonunu sürekli değiştiriyor. Hayır zengin değil. Tersine çok kısıtlı bir bütçesi var ama çok zengin bir hayal gücü veeee, Türk hanımlarının belki de hiçbir zaman sahip olamayacağı "evde tadilat yapmayı seven" bir kocası...

    Devamını Oku22.03.2019

    Kanada kırsalında ıssız mutluluk

    Tracey Hiebert, 50 yaşında, çok çocuklu, çok torunlu, Kanadalı bir ev hanımı. Kocaman ailesi; kardeşleri, çocukları, eşinin akrabaları, onların eşleri derken çok sesli bir mozaik. Ortaya koyduğu dekorasyon stili, özel günlerde evini süslemeye gösterdiği özenli duruş; pek çok stilden, milletten izler taşıyor ve tam kıvamında bir araya geliyor. Tracey, bu ıssız, yeşili ufka uzanan topraklarda kendi küçük cennetini yaratmış, her köşesinden mutluluk taşan evini atalarından kendisine geçen geleneklere kulak kabartarak düzenliyor.

    Devamını Oku21.02.2019

    7 ülkeden 7 sevgililer günü geleneği

    Kırmızı güller, kalp kutu içinde çikolata, belki bir ayıcık, öpüşen güvercinler, oku elinde aşk tanrısı, çokça XOXO, mum ışığında akşam yemeği, hatta sıcak bir ülkeye ya da tam tersi kar kaplı dağ tepelerine yolculuk... Her yıl Şubat ayının 14'ünde bunları yapmazsak kendimizi tüm dünyanın gerisinde kalıyor gibi hissediyoruz. Sevgililer günü ve yukarıda bahsi geçen simgelerinin özgün ve eşsiz olduğunu tüm milletlerin bunu aynı gün, aynı şekilde kutladığını sanıyoruz ya da en azından alternatifler olabileceği aklımıza gelmiyor. Bu yıl, 14 Şubat'ta "sevenleri kavuşturan Valentin adındaki azizin" bayramı yerine başka kültürlerde neler var bakıp kendi kişisel harmanınızı yaratmaya ne dersiniz? Aşk kadar güçlü ve kişiye özel bir konu sizce de mevcut halinden daha incelikli bir kutlamayı hak etmiyor mu?

    Devamını Oku14.02.2019

    İlkbaharda sahil düğünü ve pampas

    2019'da düğün dekorasyonunda genel olarak 2018 trendlerinin devam ettiği görülse de bazı yenilikler var. Geçen sonbahar itibariyle yayılmaya başlayan en önemli trend, pampas kullanımı. Bu bitki heykelsi yapısı sayesinde hem sade hem iddialı bir görünüm için ideal malzemeyi oluşturuyor. Pampas sadece dekorlara değil, gelin buketlerine ve çiçek aranjmanı kullanılan her detaya sıçrıyor. 2018'de ortaya çıkan bir trend olan tüylü gelinlik ve aksesuarlar da pampasa eşlik ediyor. Sahil düğünleri yaz mevsiminin tekelinden çıkıp ilkbaharın ılık, puslu atmosferine uzanıyor. Önümüz malum, sevgililer günü... 14 Şubat'ta evlilik teklifi almayı bekleyen gelinler için bu üç ana trendi birleştiren ve ikincil trendlere de kucak açan bir tema yarattık.

    Devamını Oku07.02.2019

    Amaç biyofili, araç biyomimikri

    Bilip kelimelere dökemediğimiz, anlatamadığımız için yok saydığımız içgüdü kaynaklı ne çok bilgi var değil mi? Örneğin her canlıyla aramızda görünmez bir bağ olduğunu bilir, buna yemin edebiliriz ama tanımla deyince tıkanıp kalırız. İşte biyofili o aradığımız kelime. Artık yaşamla ve yaşayan şeylerle aramızdaki o eşsiz bağın bir adı var. Adı konduğuna göre kim tutar bizi, yaşam felsefemiz olsun, evlerimize girsin, hayatımızı renklendirsin, konuşalım, deneyimleyelim, geliştirelim. Çevremizdeki canlıların ne kadar farkına varırsak onları koruma içgüdümüz o kadar öne çıkıyor. Karıncayı fark edersek üstüne basmıyoruz yani. Titreşen her yaprağın, çimler arasındaki her ayrık otunun, her küçük böceğin farkına varalım, yetmesin, onları eve getirelim, her uyandığımız sabah, yaşamın kendisini, kendimizi kutsadığımız bir güne; evimiz ise bir kale olmaktan çıkıp özlediğimiz yağmur ormanlarına dönsün...

    Devamını Oku29.01.2019

    Dev çiçekler evi istila ediyor!

    Joan Miró bir zamanlar bir Gustave Courbet tablosu için "İnsan bu tablonun gücünü arkası dönükken bile hissedebiliyor" demiş. Realizm akımının önemli isimlerinden biri olan Courbet'nin "Ornans'da Cenaze" isimli tablosudur söz konusu olan. 6.6 x 3.15 metre boyutlarındaki devasa tablodaki figürlerin yüzlerine her detay ince ince işlenmiştir. Ve Miró'nun güçten kastı tam olarak o detaylardır. Dekorasyon, sanata fon yaratan bir meslek olmaktan çıkıp, sanatı dekoratif amaçlı kullanan bir iş olduğundan beri bu güç de bir anlamda ona geçmiş durumda. Bunun en güncel örneği son iki yıldır hemen herkesin dilinde dolanan dev boyutlu baskı duvar resimleriyle yaratılmış mekanlar olmalı... Yakından baktık.

    Devamını Oku09.01.2019