hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Av. Ahmet Kemal Şenpolat Av. Ahmet Kemal Şenpolat

    Çocukları emanet ettiğiniz servisçilerin sabıka kaydı doğru söylüyor mu?

    11.09.2017 Pazartesi | 15:38Son Güncelleme:

    Bir suç işlediyseniz mahkemece yargılama sonucu durum kesinleştiyse suçunuz sabıka kaydına işlenir. Suçun niteliğine göre tutuklamaya da dönüşen hapis cezası da alabilirsiniz ya da ileride başka bir suç işlediğinizde suçunuz tekerrür ettiğinden daha da ağırlaştırılmış ceza almanıza ya da infazınızın yanmasına kadar neden olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen gün bir okul bahçesinde servis şoförlerinin malum sebeplerden yaralamalı silah çekmeli kavgaları medyaya düştü. Büyük olasılık sabıka kayıtları da olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz en önemli kişiler çoğunlukla kurallara da uymayan şans eseri kaderinizi belirleyen kişiler. Yani bu konuyla güya (!) eğitimden geçtiklerine inanmıyorum. Hatta bu kişilerde, empati yapmaları açısından aile babası olma kriteri de aranmıyordur. Veyahut her ay psikolojik teste tabi tutulmaları gibi durum zaten yoktur. Fakat büyük olasılıkla sabıka kayıtları temiz insanlar!

    Acaba öyle mi ?

    Örneğin bir servis şöförü altı ay önce bir hayvana tecavüz ettiyse, evet evet örneğin bir köpeğe eşeğe kediye hatta ördeğe cinsel saldırıda bulunduysa?...

    Bunu bilme olasılığınız var mı?

    Yok.

    Tek bilme şansınız olan sabıka kaydında bu durumun görülmesi olasılığı var ancak mahkemeler nezdinde hayvana kötü muamele suç değil kabahat olarak algılandığından yargılama olmuyor ve işledikleri bu “kabahatten” dolayı sabıka kaydına işlenmemiş bir durum ortaya çıkıyor. Tüm bilimsel veriler istatistikler de gösteriyor ki, insanlar suç işlemeden önce ilk denemelerini en zayıf halka olan hayvanlarda deniyorlar. Sonra sırasıyla çocuklar, engelliler ve kadınlar geliyor.

    Biz ise çocuklarımızı potansiyel suçlu olabilecek örneğin bir servis şoförüne arabasına binmesi ya da okul aşçısının elinden yemek yemesi hatta belki de eğitim alması için bir öğretmene teslim ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayvanlara kötü muamele neden sabıka kaydında yok? 

    O zaman yıllardır HAYTAP olarak sunduğumuz yasa teklifi neden bir türlü meclisten geçmiyor, neden hayvanlara kötü muamele eden insanların sabıka kaydına bu durum işlenmiyor? Ve ben neden göz göre göre işimi kadere şansa tesadüfe bırakıyorum? Neden üç gün önce hayvanı zehirlemiş bir aşçıya çocuğumu yemek yediriyorum ya da zavallı bir hayvanın gözünü oymuş servis şoförüne çocuğumu teslim ediyorum?

    Oysa devlet bu kişileri güvenilir adam diye seçip öylesine parayla pulla ruhsat veriyor. Velev ki kabahat üstü (!) yakalandı bu kişi... Ödeyeceği sembolik idari para cezasını da ödemesi için neden kolaylık sağlayıp cezasını peşin fiyatına 4 taksitle ödeme seçeneği sunuyorum?

    Bu kadar sapık ve pedofili olan bir toplumda, neden eşekle cinsel münasebette bulunan kişiyle yaşamak zorunda kalıyorum? Bu ülkede kapalı alanda sigara içen kişi nasıl mahkeme karşısına çıkıp yargılanmazsa, nasıl ki durum idari para cezası ile geçiştirilirse hayvana sadistçe yapılan işkencenin faili de aynı şekilde değerlendiriliyor.

    Çocukları sadece silahlı magandalara değil, sadece kural tanımadan emniyet şeritlerini işgal edenlere değil aynı zamanda toplumdaki en zayıf halka olan hayvancıklar üzerinde cinsel açıdan sorunlu hastalıklı kişilere de teslim edip sonra da milyarlar akıtmıyor muyuz o anlı şanlı okullara?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşe alırken adli sicil kaydında her suçu görebildiğim halde hayvana her türlü sadist muamelede bulunan kişiyi o kayıtta göremediği için okul da bu kişiyi bilmeden istihdam ediyor.