hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Av. Ahmet Kemal Şenpolat Av. Ahmet Kemal Şenpolat

    Hayvan haklarına dair ilk çocuk tiyatrosu "Bremen Mızık-Çıları"

    12.04.2017 Çarşamba | 12:10Son Güncelleme:

    Türkiye’de hayvan hakları konusunda bir ilk olan bu müzikli oyun, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Moda Sahnesi'nin profesyonel destekleri ile hazırlanan aynı zamanda bizleri düşündüren oyun, çocuklarımızın dünyasına inanılmaz bir pencere açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükleri çok zor eğittiğimiz bu yüzyılda çocuklarımıza sirklerin, hayvanat bahçelerinin, evden terk edilen hayvanların, yunus parklarının gerçeğini o ruh haliyle anlatıyor olacağız. Tamamıyla profesyonel ekip ve metin yazarlığı ile oluşturulan bu oyun yine HAYTAP tarafından hayvan hakları dünyamıza kazandırılan projelerden birisi daha oldu.

    Bu enfes eğitim projesiyle HAYTAP karanlıktan şikâyet etmek yerine, yine mum yakmaya toplumumuzu aydınlatmaya kurumsal desteklerinizle devam edecek.

    Dünyanın yanlış giden düzenine itiraz eden, mızıkçılık yapan hayvanlar çocuklarımıza, yarınlarımıza bir umut ışığı olacak.

    Müzikli, dekorlu, kostümlü ve tamamıyla eğitim amaçlı hiçbir şiddet unsuru barındırmayan oyun Kadıköy İlçe Eğitim'in de verdiği onayla çok yakında talep geldikçe okullara ulaşmaya başladı bile.

    Bremen Mızık-Çıları, Kedi, Köpek, Yunus ve Maymun'un gözünden bizim ve onların hikayesini anlatıyor. Bizler yani insanlar baktığımız gibi görüyoruz hayvanları. Çoğunuzun sevdiğinden kuşkumuz yok ama sevmek ya da 'sahip olmak' onlara her istediğimizi yapma hakkını vermiyor bize. Bizim dışımızdaki bu canlıları iş amaçlı, eğlenme amaçlı kullanamayız hakkımız da yok. Dünya’daki herşeyi elde etme ve onu yönetme iddiasında olan insanoğlu, kendisini canlı cansız her şeyin de sahibi olarak görüyor. Ağaçları kesiyor, doğayı yok ediyor, diğer canlıları alıyor satıyor, avlıyor, sirklerde, otellerde, hatta filmlerde oynatıyor. Evine alıyor, sıkılınca sokağa atıyor!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayvan haklarına dair ilk çocuk tiyatrosu Bremen Mızık-Çıları

    HAYTAP Eğitim Projesi kapsamında okullarda gösterime giren oyunumuz, yunus parkları gerçeğinden sirk gerçeğine, petshop gerçeğinden deney gerçeğine kadar hayvan hakları ihlalinin olduğu birçok konuyu çocukların dilinden onlara anlatıyor.

    Oyunun fragmanı afişleri ve broşürü hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen web sitemizin aşağıda verdiğimiz linkine bakın ve tanınması için bizlere yardımcı olun:

    http://www.haytap.org/index.php/201612195868/egitim-calismalari/haytap-cocuk-tiyatrosu-bremen-mizikcilari

    Nasıl ki bizim bir hayatımız var ve bu hayatı dilediğimizce yaşamak istiyoruz, onlar da yaşamak istiyorlar dilediklerince. Bu yeryüzü, bu gökyüzü, bu temiz hava, bu denizler, okyanuslar, ormanlar bizim olduğu kadar onların da.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haydi o zaman sponsor desteği ile hayvan sevgisinden öte onların da hakkının olduğu dünyayı anlatmak istediğimiz, hayvan hakları için direnen, mızıkan, haklarının da savunulmasını anlaşılmasını isteyen Bremen Mızık-Çıları çocukları ve bu oyunu destekleyecek sponsorlarını bekliyor.

    Detaylı bilgi için: haytap@haytap.org