hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Can Aydoğmuş Can Aydoğmuş

    Duayen iş adamı Erdoğan Demirören ışığa yolculuğunu yaptı...

    20.06.2018 Çarşamba | 16:41Son Güncelleme:

    Yaşadığım yoğun tempodan dolayı iki haftadır, köşe yazılarıma devam edemedim. Ketu ve Mars’ın olduğu konum dünya liderlerini, yüksek kademe yöneticileri ve patronları temsil eden evde olduğu için bütün liderlik konumundaki insanlar büyük değişimler yaşıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki 2018 Kasım ayına kadar bu konuda çok yoğun bir süreç yaşayacağımızın kesin olmasının yanında, bu etki 2019 Mart ayına kadar sürecek.

    Ülkemizin iş dünyasına, futbol camiasına, sanayi sektörüne ve medya alanına büyük katkısı olan, uluslararası platformda saygınlığı ve başarıları ile onur kaynaklarımızdan biri, iş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’in ışığa yolculuğunun üzüntüsünü yaşıyoruz.

    Duayen iş adamı Erdoğan Demirören ışığa yolculuğunu yaptı...

    Kendisine yakın olan bütün herkesten yıllardır, ne kadar değerli, iyi kalpli, vizyon sahibi, alanında bir duayen olan ve saygınlığı ile ışık saçan bir isim olduğunu her zaman duydum. Doğum tarihi olan 28 Ağustos 1937 tarihine baktığımız zaman da bütün söylenen güzel cümlelerin doğru olduğunu net birşekilde görebiliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce kişiye iş alanı açan, yabancı sermayenin ötesinde, başarılı bir iş adamı olarak ülkemizin de kendi güçlü kuruluşlarının olmasını sağlayan, milyonlarca insanın hayatlarında büyük başarılar elde etmesi için örnek olan Erdoğan Demirören’i hürmetle anıyorum. Sayın Erdoğan Demirören’in aramızdan bu kadar erken ayrılışının ülkemiz için büyük bir kayıp olduğu aşikar.

    Erdoğan Demirören, babası Şükrü Demirören'in 1957 yılında ışığa yolculuğunun ardından İstanbul’da otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan "Oto Kolaylık" adlı şirketin yönetimine geçerek bir başarı öyküsünün başlangıcını yapmış. 

    Kim bilebilirdi kendisinin binlerce insan için bir umut olup, ülkesinin geleceğine büyük katkılar sağlayacağını? 

    Demirören, Oto Kolaylık şirketinin ardından 1968'de Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası'nı ülkemize kazandırdı.

    1970'lerde sıvılaştırılmış petrol gazı sektörüne yatırım yapan Demirören, Avram Laçin'in 1960'larda kurduğu Milangaz şirketini 1972'de satın almasının ardından 1975 yılında Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerini, 1978'de de Demirören Tüp İmalat Fabrikası'nı  ülkemize kazandırarak sektörün yükselişini sağladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1996 yılında Dem-Al otogaz, 1997'de ise Demirören Enerji, 2004-11 yılları arasında mermer, gayrimenkul, liman işletmeciliği, inşaat, petrol ve medya sektöründe 8 büyük yatırım yaparak ülkemizin kalkınmasına büyük hizmetler sundu. 

    2011'de Milliyet ve Vatan gazeteleri ve ardından 2018 yılında ise aralarında Hürriyet ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk televizyon kanallarının yanı sıra Doğan Haber Ajansı'nı da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Erdoğan Demirören, Demirören Holding'i Türkiye'nin en büyük medya şirketi haline getirdi. 

    Erdoğan Demirören, Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (RUYİAD) Yüksek İstişare Konseyi üyeliği görevinde bulunmasının yanında ayrıca Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu üyesi olarak Türkiye futbol camiasına büyük katkılar sağladı. 

    Duayen isim Erdoğan Demirören’in bayrağını artık onun bu ülke için yetiştirdiği çok kıymetli çocukları ve onun ışığını takip eden sevdikleri taşıyacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sayın Erdoğan Demirören’in vefatının ardından, Türkiye’nin önde gelen isimleri, iş dünyasının devleri, siyaset dünyasının saygın isimleri ve tüm çalışanları saygı ve sevgi ile anarak, ne kadar zor ve acı olsa da, onu ışığa yolculadılar. 

    Sayın Erdoğan Demirören’in ışığa yolculuğunun ardından konuştuğum isimlerden, benim için çok ayrı ve özel yerleri olan değerli büyüklerimden iki ismin bana ilettiklerini paylaşmak istiyorum. 

    Sayın Esin Yağmurdereli son derece üzgün bir şekilde "Kendisini 1983 den beri tanıyorum, bizim için çok değerlidir, çok yardımseverdir. Bütün yardımlarını gizli yaptığını hepimiz biliyoruz. Bütün ailesini çok seviyorum" diye tüm sevgisi ve samimiyeti ile söyleyerek vurguladı. 

    Sayın Feryal Gülman derin bir üzüntü içinde  ‘Kendisi çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insandı, fikirlerinden her zaman çok faydalandım. Fikirleri her zaman benim için ışık olmuştur. Çok büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Çok ama çok üzgünüm.’ diye sesi titreyerek söyledi. 

    Doğum tarihi 28.08.1937 olan Erdoğan Demirören’nin 08.06.2018 tarihinde vefatının numerolojik olarak beni çok etkileyen bir durum olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatın içinde algımızın ötesinde bir sistemin içinde yaşıyoruz. 

    Sizi seven bir Can...